PKK sempatizanları otopark kundakladı

Fransız sorgu yargıcı, geçen cuma gecesi yapılan ön soruşturma sonunda, PKK üyesi 15 kişi hakkında adli soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Daha sonra ikinci kez yargıç önüne çıkanlardan 14’ünün tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. Paris’teki operasyonlar çerçevesinde örgütün başkentteki merkezi olan bir “kültür merkezine” de baskın düzenlenmiş, çeşitli evraka ve bilgisayarlara el konmuştu.

Merkeze düzenlenen baskının, PKK’ye maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa’daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris’in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor.

Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, “organize suç” ve “kara para aklama” suçlamaları yöneltiliyor.

Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceğini de ciddi biçimde araştırıldığını belirtiyor.

Paris’teki operasyon, geçen yıl 2 PKK’lının döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin Euroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti. Fransa’da terör örgütü listesine alınan PKK’nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

1146250cookie-checkPKK sempatizanları otopark kundakladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.