PKK’dan ateşkes, hükümetten barış

İSTANBUL – Aydın, sanatçı, yazar, sendikacı ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 150 kişi, ortak bildiri hazırlayarak, terör örgütü PKK’dan silahlı eylemlere derhal ve önkoşulsuz olarak son vermesini istedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, bildiriyi, çok yakıcı ve önemli olan bir sorunun çözümü doğrultusunda adım atılması için hazırladıklarını söyledi. 

Prof. Dr. Gürsoy tarafından okunan bildiride, şöyle denildi:

”Sadece geçen ay 50’ye yakın insanımızı yitirdik. 15 yıl süren ve 30 bini aşkın insanımızın kaybına yol açan, taraflarca ‘düşük yoğunluklu çatışma’ veya ‘kirli savaş’ olarak adlandırılan dönemin acıları milyonlarca insanımızı derinden yaraladı. Artık insanlarımız ölmesin, barış içinde ve adil bir yaşam sürelim. PKK’nın silahlı eylemlere derhal ve önkoşulsuz son vermesini istiyoruz. Hükümetin, kalıcı barışın sağlanması ve herkesin demokratik toplumsal hayata katılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesini talep ediyoruz.”

Bildiride, Adalet Ağaoğlu, Akın Birdal, Ali Nesin, Alaattin Dinçer, Baskın Oran, Ertuğrul Kürkçü, Ercan Karakaş, Gündüz Vasaf, Fikri Sağlar, Halil Ergün, Mahir Günşiray, Mehmet Ali Alabora, Müjde Ar, Murat Belge, Oral Çalışlar, Orhan Pamuk, Toktamış Ateş ve Yücel Sayman’ın da aralarında yer aldığı, 150 aydın, sanatçı, yazar, sendikacı ve siyasetçinin imzası yer alıyor.

1089240cookie-checkPKK’dan ateşkes, hükümetten barış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.