Polis çarpacak devlet ödeyecek

Trafik polisi A.D’nin kullandığı ekip otosu, 2003’te görevli olduğu sırada yol kenarında yürüyen O.S’ye çarptı. O.S. yaşamını yitirdi. SSK ise defin işlemleri için aileye sadece 172 TL ödedi. Eşi Z.K.E, kocasının ölümü nedeniyle büyük maddi zarara uğradıklarını belirterek hem İçişleri Bakanlığı hem de polis hakkında tazminat davası açtı.

İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada Z.K.E, çocukları ve kendi için 75 bin TL tazminat istedi. Yerel mahkeme, hem polisin hem de İçişleri Bakanlığı’nın Z.K.E. ve çocuklarına 16 bin TL manevi tazminat ile 15 bin 527 TL yoksun kalma tazminatı ödemesine hükmetti.

Karara bakanlık ve polis itiraz etti. Yargıtay, polislerin görevleri sırasında işledikleri suçlara ilişkin tartışma yaratan bir karara imza attı. Polise tazminat cezası verilmesi kararını kaldıran Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, “Kamu görevlileri, görevini yaparken kişilere zarar vermesi, kamu kurumunun hizmet kusurudur” diyerek tazminatı sadece İçişleri Bakanlığı’nın ödemesine hükmetti. Bu durumda yalnızca trafik kazaları gibi olaylarda değil, Gezi eylemleri sırasında öldürülen gençlerin davalarında tek “sorumlu” İçişleri Bakanlığı olacak. Alican Uludağ / Cumhuriyet

1446860cookie-checkPolis çarpacak devlet ödeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.