Polis bombacı ‘Firaz’ın peşinde

Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili ortaya çıktı.

Patlamayla ilgili bir basın açıklaması yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, “2006 yılında kapatılan DTP’nin gençlik kolları çalışanı olan Firaz kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun patlamayı gerçekleştiren şahıs olduğu tespit edildi” dedi.

Olayın asıl failinin Türkiye’de olduğunun düşünüldüğü ve yakalanması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Ata şunları kaydetti:

”Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir.

Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç’nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz’in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir.

Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.”

50 KG C-4 PATLAYICI

Saldırıda kullanılan patlayıcının niteliğine ilişkin bilgiler de veren Vali Ata, olayda 50 kilogram C-4 patlayıcı kullanıldığını söyledi.

BOMBA DİYARBAKIR’DA YÜKLENDİ

Bombanın Diyarbakır kırsalında yüklendiğini söyleyen Ata, çalınan aracın plakasının da çalıntı olduğunu sözlerine ekledi.

1353740cookie-checkPolis bombacı ‘Firaz’ın peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.