Polis Taksim’de savaş taktiği uyguluyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan’ın, Gezi Parkı konusunda taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşeceğini söylemişti. Polisin Meydan’daki eylemcilere karşı kullandığı gaz bombalarından birkaçı Gezi Parkı’na düştü.

Taksim Meydanı’na çıkan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler girişi başta olmak üzere bütün yolları ulaşıma kapatan polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi de dahil batılı ülkelerin kullanmadığı araçlarla saldırıyor. Göstericiler, polis panzeri Toma’ları engellemek için önüne yatıyor…

Taksim Meydanı’ndaki gaz bulutunun dağılmaya başlaması ve polisin Meydan dışına doğru hareketlenmesiyle birlikte eylemciler yeniden alandaki yerlerini almaya başladılar. Polis ve eylemciler arasındaki bu kontrollü ileri-geri gidişler yaşanıyor.

VALİ: SADE HALKIMIZ ALANI TERK ETSİN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından Taksim’deki müdahaleyle ilgili mesajlar yayınladı. Vali Mutlu, “Marjinal grupların Atatürk K.M’inde bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum. Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız” dedi.

1385040cookie-checkPolis Taksim’de savaş taktiği uyguluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.