Polisin vurduğu Uğur Kurt öldü

Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak için buraya giden ve cemevinin bahçesinde polis tarafından vurulan Uğur Kurt vefat etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve CHP Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün, Twitter’dan yaptıkları açıklamalarla Uğur Kurt’un vefatını doğruladı.

VALİ’DEN BAŞSAĞLIĞI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün polisin Okmeydanı’nda vurduğu Uğur Kurt’un ölümünü tweet atarak doğruladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak için buraya giden ve cemevinin bahçesinde polis tarafından vurulan Uğur Kurt’un vefat ettiğini şu tweetle doğruladı:

“Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı,vefat etti.Allah’tan rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum.”

OLAY NASIL OLDU?

Okmeydanı’nda öğle saatlerinde liselilerin Berkin Elvan için düzenlediği eyleme saldıran polis, Cemevi bahçesi içinde cenazeye gelmiş olan Uğur Kurt’u vurdu.

Okmeydanı halkı Kurt’un vurulmasını protesto etmek için Anadolu Kahvesi önündeki ana yolu kesti. Saat 13.30 sularında anacadde üzerindeki polis barikatının önüne gelen mahalleli “Defolun gidin buradan. Bu ülkede devrimciler var, size ihtiyaç yok!” diyerek polis barikatını geri çektirdi. Bir süre sonra polis saldırısı yaşandı.

1419460cookie-checkPolisin vurduğu Uğur Kurt öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.