POLONYA’DAN ‘Çadırını al da gel’

Polonyada son haftalarda ilginç gelismeler yaşanıyor. Kısacası gelişmeleri ve henüzgelismemişlerisizlere haber notlarıyla sunmaya calışacağım. İşte bunlardan bazıları:

Çadırını al da gel

Polonya Basbakanı Marek Belka, Libya lideri Kaddafiyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başbakan Marek, Libya liderine, Cumhurbaşkanı Aleksander KwasnieskininÇadırını al, Polonyaya gelmesajinı iletti. Kaddafi ile Marek, iki ülke arasındaKitle imhasilahlarına karşı antlaşma imzaladılar.

Başbakan Marek,”Libya ile böyle bir antlaşmayı imzalayan ilk ülke Polonyadırdedi.

İkili,daha sonraaskeri malzemelerin onarımı ve geliştirilmesiözellikleLibyanın, Polonyadan yıllar once aldığı MI2 Helikopterlerinin onarımı ve bakımı” konusunda da bir anlaşmaya varmak icin gorüşmeler yaptılar.

Kalabalık bir heyetin eşlik ettiği Basbakan Marek, Libya lideriyle yaptığı görüşmede ayrıcaYağ” Sanayisi ile ilgili de görüş.

Polonyada Petrol Krizi

Petrol ihtiyacinin en onemli bölümünü Rusyadan karşilayan Polonyada Petrol krizi yaşanıyor. Rus Petrol Sirketi Yukosun ana üretim tesisi Yuganskneflegaz‘ın satılmasının ardından şirketin petrol üretimini durdurduğunu ıklaması, petrol ihtiyacının en önemli bölümünü bu ülkeden karşılayan Polonyada panik yarattı.

Nazilerden kalan eski hesap

Almanyanın 2.Dünya Savaşi sırasında Polonyaya verdigi zararın karşilanması için Polonya Meclisinde yapılan oylama kabul edildi.

AB Parlemento Başkanı’ndan, Polonyaya sitem

AB Parlemento Başkani Josep Borrel, Avrupa Parlementosunda yaptığı bir konuşmasında, Polonyayı Irak ve Ukraynadaki rolü nedeniyle eleştirdi. Toplantıya katılan Polonyali Diplomatların verdigi bilgiye göre, AB Parlemento Başkanı Barrel, Polonyayı ABDnin etkisi altında hareket etmekle suçladı…

Auschwitz, kurtuluşunun 60’ncı yılında anıldı.

Auschswitzinfaşist Nazilerdenkurtuluşunun 60.Yıl dönümü, cok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı törenlerle anıldı.

Polonyadan Iraka asker takviyesi

Polonya,Irakta görev yapacak olan 4.grupa bağlı askerlerin sevkine baslandı.

4.Grupa bağlı bin 700 özel donanımlı asker bulunuyor. Bunlardan 169u 56 Lituanyali askerlerle birlikte 6 Ocakta Iraka gönderildi. Özel olarak yetiştirilmiş bu askerler, 6 adet MI24 Combat Helikopteri, gece görüş imkani sağlayan son model teknolojik aletler, daha fazla silah ve donanıma sahip arazi araclarıyla hassas noktalarda görev yapacaklar.

Polonya Savunma Bakanı Jerzy Szmajdzinski, “Iraka gönderdiğimiz 4.Grupa bağlı askerler son olmayacakdedi.

Polonya’lılar geçen hafta bu haberleri tartıştı… Bu arada, Kaddafi çadırını alıp gelmedi…

651210cookie-checkPOLONYA’DAN ‘Çadırını al da gel’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.