POLONYA’DAN… Hrant Dink ile bir anı…

Hrant Dink’i alçakca bir cinayet ile yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülke olarak Hrant’a sahip çıkabildiğimiz söylenemez. Şimdi onun cenazesine ve söylediklerine sahip çıkmalıyız… Uğruna yaşamını verdiği Türkiye’de düşüncenin özgürce ifadesi meşalesini yere düşürmeden daha öteye taşımalıyız…

Hrant ile ilgili herşey yazıya dökülüp kalıcı olmalı diye düşünüyorum. Bu bağlamda onunla ilgili küçük de olsa bir anımı yazma gereği duydum…

Darülaceze Vakfı ve İçişleri Bakanlığı Darülaceze Müessesi’nin  Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı olarak görev yaptığım sıralarda Vakıf Başkanı İ. Cahit Özden, Kurban Bayramı öncesi kuruma bağış yapmak isteyen hayırseverlere bir hatırlatma yapmam için vakfın banka hesap numaralarının ulusal ve yerel gazetelerin ilan sayfasında yayınlanmasını istemişti. Ulusal gazetelerin yerel gazeteler kadar etkili olmadığını tahmin ettiğim icin, Diyarbakır’dan Tekirdag’a bir çok yerel gazete ile bağlantıya geçerek ilanların yayınlanması için ricada bulunuyordum.

Yaptığım çalışmalar sonunda kurumun ilanlarını İstanbul’da 20’ye yakın yerel gazetede yayınlatabilmiştim. Bunlardan biri Şişli’de bulunan AGOS Gazetesi’ydi. Gazete, Darulaceze Kurumu’na oldukça da yakındı.

AGOS Gazetesi’nin telefon numarasını öğrendikten sonra aradım. Telefona Hrant Dink cevap verdi. Önce kendimi tanıttım, ardından “Hrant bey, Darülaceze Vakfı ve kurumuna bağış yapmak isteyen hayırseverlere bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Vakfımızın banka hesap numaralarının yer aldığı ilanlarımıza gazetenizde yer verir-misiniz? Bu şekilde kimsesiz ve yetimleri barındıran bu kuruma bir katkı sağlamış olursunuz” dedim. Hrant Dink, hiç düşünmeden “ Tabii ki, siz bize ilanlarınızı gönderin, biz yayınlarız” diye cevap verdi. Kendisine tesekkur ettikten sonra gazeteye bir teşekkür yazısı faksladım. Kurban Bayrami öncesi AGOS Gazetesi’nde ilanlarımız yayınlandı ve Ermeni asıllı vatandaşlardan çok sayıda arayan ve bağış yapanlar olmuştu. Çok sevinmiştik.

İyi bir yazar, iyi bir baba, iyi bir arkadaş ve iyi bir yurttaştı Hrant Dink…Alçakça öldürüldü. Ona alçakca kurşun sıkan katile aslında Türkiye’ye kurşun sıktığını haykırmak istiyorum.

Çok üzgünüz…

651780cookie-checkPOLONYA’DAN… Hrant Dink ile bir anı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.