Polonyalı gazeteci, Küba’da tutuklandı.

Havana polisi, Küba muhalefet yanlılarıyla gizlice bulusan Polonya’nın tanınmış gazetecilerinden Anna Bikont ve İsviçreli meslektaşını tutukladı. Polis yetkilileri, Polonyalı gazeteci ve Isviçreli meslektaşının Kuba’ya turist vizesiyle geldiklerini açıkladı.


Konuyla ilgili bir açıklama da Polonya Dışişleri Bakanı Pawel Dobrowolski’den geldi, Polonyalı gazeteci Anna Bilkon ve Isviçreli meslektaşının sınırdışı edileceklerini söyleyen Bakan, gazetecilerin sağlık durumunun yerinde olduğunu ve benzer bir olayın daha önce de meydana geldiğini belirtti.


Polonyalı medya gözlemcileri de, Polonyalı gazetecilerin Kuba muhalefet  yanlılarıyla biraraya gelmelerini anlaşılması güç bir durum olarak değerlendirdiler.  


DAHA ÖNCE KOVULANLAR


Bir süre önce Kuba muhalefet partisinin yerel kongresine gözlemci olarak katılacaklarını iddia eden 6 Polonyalı gazeteci,  Havana Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alınmışlardı. 
 
Havana polisi, gözaltına alınan gazetecilerden 5’ini sınırdışı ederken, diger gazetecinin sorgulaması tamamlandıktan sonra ülkesine geri gönderilecegini belirtmişti.
 
Polonyalı gazetecilerin gözaltına alınması Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla kınanmıştı. Bakanlık yetkilileri, Küba’nın uluslararası yasaları çiğnediğini iddia ederek Küba’nın Polonya vatandaşlarına karşı  tutumunun tahammül edilemez oldugunu dile getirmişlerdi.


 Milletvekilleri de sınır dışı edilmişti…


Geçen aylarda ateşli Küba karşıtı iki Polonya milletvekili de, diplomatik olarak vize alamadıkları Küba’ya turist olarak giriş yapınca eli kelepçeli kovulmuşlardı. Küba’ya karşı yaptırım yapılmasını yönünde AB’ye baskı yapan Polonya Meclis Üyesi Boguslaw Sonik ve Jacek Protasiewicz, Küba Demokrasi Aktiviteleri’ne katılmak için gittikleri Havana’dan sınır dışı edilmişlerdi.

684550cookie-checkPolonyalı gazeteci, Küba’da tutuklandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.