Polonya’nın AB Üyeliği 1 yaşında

AB Parlementosu’nda 54 Milletvekili bulunan Polonya’nın, bir yıl önce gerçekleşen AB üyeliği, Polonyali çifçiler ve yutdışında iş bulup çalışmak isteyenlerin sağladığı büyük bir destek sayesinde gercekleşmişti.

Polonyalı siyaset adamları, AB üyeliğinin birinci yılında üyeliğin Polonya’ya ne kazandırdığı yada neler kaybettirdiği tartışıyorlar. Polonya Sivil Platform Partisi lideri Donald Tusk, Polonya’nın AB üyeliğini “acı veren bir yenilgi” olarak nitelerken, Demokratik Sol Birlik Partisi’nden Jozef Oleksy’de, Polonya’nın AB üyeliğinden en büyük kazancının tarım sübvansiyonu ve tarımın geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Basbakanı Marek Belka’da “Polonya’nın AB bütcesine fazla ödeme yapacağı ve geriye daha az yardım alacağı ve bunun yanında Batı gıdalarının ülkeyi sardığı söylentileri gerçek çıkmadı” diye yorumladı.

Polonyalı Aileler Ligi ve Adalet ve Yasa Partisi’de, Polonya’nın AB üyeliği hakkında şüphelerinin devam ettiğini ifade ettiler.

Polonya Parlemento Sözcüsü ve eski Dışişleri Bakanı Wlodzimierz Cimoszewicz ise, “AB üyeliği sonrasında fiyatlarda artış gözlendiğini fakat Polonyalı şirketlerin Avrupalı şirketlerle yaptıkları rekabette daha dayanıklı olduklarını söyledi.

FOTOĞRAF: Polonya Sivil Platform Partisi lideri Donald Tusk

1105290cookie-checkPolonya’nın AB Üyeliği 1 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.