‘Prens’, borç takarak küsüp gitti

Yusuf, On The Go Transport adlı şirketine 36 bin Dolar’a kadar yatırım yapanlara gönderdiği mektupta, “Paranızı 60 güne kadar alacaksınız” sözü verdi. Ancak Yusuf’un sözüne güvenmeyen Sydneyli bazı yatırımcılar geçen hafta buluşarak mahkemeye gitme kararı aldı.

Her biri şirkete 28 bin Dolar’dan fazla para yatıran yatırımcılar, mahkemeye gitme kararını, paralarını geri almak için gereken 120 günlük yasal sürenin geçen hafta Pazartesi günü dolması üzerine aldı.

Geçen yıl Kasım ayında The Age Gazetesi’ne konuşan Yusuf, Çin’de yatırımları olduğunu, petrolden parfümeriye kadar pek çok alana yatırım yaptığını, “prens” ünvanının da kendisine Orta Doğu’ya yaptığı yardımlardan dolayı verildiğini söyledi.

Prens Gazeteye Avustralya’ya Kuzey Kıbrıs’tan 5 yaşındayken geldiğini, Broadmeadows Lisesi’nden ayrıldıktan sonra dolap yapımı işine girdiğini kaydetti. Asyalı Müslümanlara “İslami spor ayakkabısı” satarak zengin olduğunu, yılda 800 milyon Dolar kazanan işleri olduğunu ve bu işlerin sayısının Çin’de 4 petrol rafinerisi dahil 200’ü aştığını, çalıştırdığı insan sayısının da 6 bin 500 kişi olduğunu anlattı.

Bu anlattıklarına karşın Melbourne iş dünyasında “Prens” Ömer Yusuf’u kimse tanımıyor ve bu işleri yürüttüğüne dair bir kanıt da bulunmuyor. Yusuf Holding’in web sitesinde nakliyat işi yapan 265 kamyonu bulunduğu ve 2005 yılında da bu kamyonlara 600 yeni kamyon ekleneceği yazılı. Ancak Prens Yusuf’un eski Müdürlerinden Richard Gellie, kamyon filosonun hiç bir zaman 50 kamyonu geçmediğini söyledi.

Gellie, Yusuf’un Hong Kong’a taşınmaya karar verdiğini doğruladı ve geçen hafta Avustralya’dan ayrıldığını da kaydetti. Gellie, Ulaştırma Bakanlığı’nın, Prens Yusuf’un Çin’den ithal etmek istediği kamyonların Avustralya’ya girmesine izin vermediğini de söyledi. Richard Gellie, On The Go Transport’un alacaklılarına mektup yazdığını doğruladı ancak kaç alacaklı olduğunu ve şirketin bunlara ne kadar borcu olduğunu bilmediğini kaydetti.

Gellie, Prens Yusuf’un Roxburgh Park’da banka kredisi kullanarak aldığı evin borcunu ödeyip ödemediğini ve Hong Kong’a ailesi ile birlikte gidip gitmediğini bilmediğini söyledi. Yusuf Holding işle artık çalışlmadığını kaydeden Gellie, Prens Yusuf’un yakında döneceğinden emin olduğunu belirterek, yatırımcıların paralarını alacaklarını umduğunu da ekledi. Gellie, “Ytusuf Holding’de full time çalışmıyorum ama danışman olarak kalabilirim” dedi.

Eski bir Avukat olan ve yakın zamana kadar Prens Yusuf’un 101 Collins Street 50. kattaki ofisinde müdür olarak çalışan Rodrigo Arelano, kendisi ve aile fertlerinin Yusuf’un kamyonlarına toplam 144 bin Dolar yatırdığını ve Prens Yusuıf’un nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Arelano, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Paramın geri ödenmesi için bekliyorum. Paraların sahiplerine geri verilmesini herkesten daha çok ben istiyorum” diye konuştu.

FOTĞRAF: Prens Ömer Yusuf, geçen yıl Melbourne’da Türk Günü’ne de sponsor olmuştu.

 

1103550cookie-check‘Prens’, borç takarak küsüp gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.