Prens Charles mahkemeyi kaybetti: Gizli kapaklı yazmaya son

The Guardian Gazetesi ile Prens Charles arasındaki dava bugün sonuçlandı.

The Guardian, Prens Charles’in annesinden sonra kral olmaya en yakın aday olması nedeniyle tarafsız olması gerektiğini belirterek mektupların neden halka açıklanması gerektiğini şöyle açıklamıştı:

“Prensin demokratik sistemde sıradan bir vatandaştan daha fazla hakları olmamasına karşın hükümete yolladığı mektuplar lobi çalışmalarına hizmet etmekte. Bu mektuplar seçilmiş hükümetin kararlarını etkilemeye yönelik olması, halkın bilgilendirme hakkını doğurmaktadır.”

Yüksek Mahkeme’de 10 yıl süren davada karar Prens Charles aleyhine sonuçlandı. Buna göre prensin mektupları halkın bilgisine sunulacak.

İngiltere basını, hükümetin bu sonuçtan hiç memnun olmayacağı yorumunu yaparak, “Sıradan insanlar ise, ‘Bu karar hükümeti bu kadar telaşlandırıyorsa içinde bilinmesini istemedikleri şeyler mi var?’ diye soruyor” değerlendirmesini yaptı.

The Guardian Editörü Alan Rusbridger de “Hükümetlerin şeffaflığı için bağımsız yargı ve özgür medyanın ne kadar gerekli olduğunu gördüğümüz güzel bir gün” diyerek başarılarını kutladı.

853930cookie-checkPrens Charles mahkemeyi kaybetti: Gizli kapaklı yazmaya son

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.