Radikal gruplar mercek altında

Adalet Bakanı Philip Ruddock, Batı Sydney’de faaliyet gösteren Hizb ut-Tahir grubunun araştırılması talimatı verdi. Avustralya, aşırı İslamcı kişi ve grupların tesbiti için İngiliz Hükümeti ile birlikte çalışarak “şüpheliler” listesi hazırlayacak. Listede terör şüphelilerinin yanı sıra, terörü öven kişi, imam ve kuruluşlar olacak.

Federal ve eyelet başbakanları gelecek ay Canberra’da düzenlenecek “Terörizm Zirvesi”nde buluşarak alınacak tedbirleri tartışacak. Başbakan Howard’ın ayırca Müslüman liderlerle de bir araya gelerek, bu toplum içinde görülen terörizmin övülmesi olaylarını tartışacak. Müslüman liderlerde yapılacak toplantının hem Sydney’de, hem Canberra’da düzenleneceği ve toplantıya başbakan dışında bazı bakanların da katılacağı kaydedildi.

TERÖRİZM ZİRVESİ

Başbakan John Howard, terör yasalarında yapılacak değişliklşerin temel özgürlükleri tehdit ettiği eleştirilerini, “En önemli özgürlük, sağ kalma özgürlüğüdür. Temel insan haklarından bahsedenler, en önemli temel insan hakkının şiddetten uzak yaşama özgürlüğü olduğunu unutuyor” diye yanıtladı.

Başbakan, eyelet ve bölge başbakanlarıyla terör tehlikesine karşı alınacak önlemleri tartışmak üzere gelecek ay toplantı yapacağını da duyurdu.

Toplantıda ana konu anti terör yasalarının daha da sertleştirilmesi olacak. Toplantıda ayrıca toplu ulaşım araçlarının güvenliği, terör destekçilerinin nasıl cezalandırılacağı, herkese kimlik kartı dağıtılması planı, toplumun terörizm konusunda eğitimi, aşırı uçlara yakın kişilerin vatandaşlıklarının geri alınarak sınır dışı edilmesi konuları ele alınacak. 

1112350cookie-checkRadikal gruplar mercek altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.