Rahim nakli deneniyor

Milano San Paolo hastanesinde kalp, böbrek, akciğer ve karaciğer naklinin ardından şimdi  de rahim nakli deneme aşamasında. Jinekolog Luigi Fedele başkanlığındaki ekip, öncelikle hayvanlar üzerinde yapacağı denemenin olumlu sonuç vermesinin ardından , rahim naklini kadınlar üzerinde uygulamayı planlamakta.


Jinekolog Fedele, İtalya’da her yıl dünyaya gelen 5 bin kız çocuğundan birinin rahminin yeterince oluşmadığına ya da gelecekte anne olmalarına engel oluşturan rahimden yoksun olduğuna dikkat çekerek  bu projeye karar verdiklerine söyledi.


Fedele rahmin böbreğe oranla çok sayıda kılcal damarla beslendiğine dikkat çekerek, nakil sırasında kanama riskinin artabileceğini ekledi.


Milano Mangiagalli hastanesi jinekoloji bölümü başkanı  profesör Giorgio Pardi ise, jinekolog Fedele ve ekibinin çabasını desteklediğini ve inandığını belirterek, rahmin üreme açısından simgesel bir organ olduğunu,  doğuştan bir kadının gebe kalmasını olanaksız kılan rahim noksanlığına çözüm getirilmesinin çok önemli olduğunu açıkladı.


Şimdiye kadar Milano San Paolo hastanesinde tıp literatüründe “Rokitansky sendromu” olarak adlandırılan, yeterince oluşmamış bir rahimle dünyaya gelen 106 genç kız tedavi edildi. Söz konusu hastane on yıldır özellikle bu uzmanlık alanında hastalara hizmet veriyor. Profesör Fedele’nin aktardığı bilgiye göre, genç kızlar çoğunlukla  bir rahme sahip olmadıklarını 13 yaş civarında, yani ergenliğe geçiş döneminde fark ediyorlar.

721400cookie-checkRahim nakli deneniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.