Raif Denktaş anıldı

Anma törenine babası 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve annesi Aydın Denktaş ile kardeşleri ve aile üyeleri, dostları, arkadaşları, bazı bakanlar, milletvekilleri, dernek ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.


1. Cumhurbaşkanı Denktaş, anma töreni sırasında, Allah’ın kimseye evlat acısı vermemesi dileğinde bulunarak, trafik kazaları nedeniyle toplumun yaşamakta olduğu derin acılara dikkat çekti.


Trafik kazasında kaybedilen her gencin kendilerine Raif Denktaş’ın acısını yeniden yaşattığını söyleyen Denktaş, araçlarıyla herkesin evlerine gitmesini, trafik kazalarının önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.


Denktaş, oğlu Raif Denktaş’ın vatanın bir parçası, devletin var olup yücelmesi, insanların rahat etmesi için çalışan bir insan olduğunu da belirterek, oğlu hayattayken, bazı insanların oğlunu ve kendisini ezmek için çaba gösterdiklerini kaydetti. 


Denktaş, bugün de devleti ortadan kaldırmak isteyenler olduğunu belirterek, devletin yok olması halinde güneyde kalan mezarlar gibi insanların bu mezarlara da gelemeyeceğini söyledi. 


Rumların tümünün kötü olmadığını da ifade eden Denktaş, Rumların milli bir siyasetleri olduğunu ve bu siyasetlerine 125 yıldır devam etmekte olduklarını belirtti.


“Allahın yardımıyla, şehitlerin yardımıyla bir devlet kazandık. Bu devletin kıymetini bilmezsek, bunu ortadan kaldırırsak, ne burada yatan Raif rahat eder, ne burada yatan şehitler rahat eder” diyen Denktaş, nereye gitmekte olunduğu bilinerek adım atılması gerektiğini vurguladı.


Denktaş, gelecek nesillerin başı dik yaşaması için devletin korunması gerektiğinin de altını çizdi.

685340cookie-checkRaif Denktaş anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.