İran: ABD-İsrail casus şebekesi belirledik

Devlet televizyonunun haberine göre, Hamaney, İran Hava Kuvvetleri komutanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Düşman, herhangi bir saldırının, İran milletinin bütün yönlerden saldırganlara ve onların dünyadaki çıkarlarına karşı tepkisine neden olacağını çok iyi biliyor” dedi.

“Hiç kimsenin İran’a karşı, ülkelerini ve çıkarlarını tehlikeye atacak böyle zararlı ve yanlış bir adım atmayacağına inandıklarını” kaydeden Hameney, “Bazıları ABD Başkanının (George Bush) değerlendirmelere dayanarak ya da attığı adımın sonuçlarını düşünerek hareket eden biri olmadığını söylüyor. Ama bu insanların bile aklı başına getirilebilir” dedi.

Bu arada, İran İstihbarat Bakanı Hüccetülislam Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, bir “ABD-İsrail casus şebekesini” belirlediklerini, ayrıca casusluk eğitimi almak için yurt dışına gitmeye hazırlanan bazı kişileri tutukladıklarını söyledi.

İran televizyonunun haberine göre, Ejei, casusluk şebekeleriyle ilgili konuşmayı Kum kentinde bir grup din adamının katıldığı toplantıda yaptı.

Ejei, İran sınır bölgelerinde faaliyet gösterdiğini ileri sürdüğü “ABD-İsrail casusluk şebekesinden” tutuklanan olup olmadığı ve yurt dışına eğitime gidecek kişilerin hangi ülkeye gitmek istedikleri hakkında ayrıntı vermedi.

1145900cookie-checkİran: ABD-İsrail casus şebekesi belirledik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.