İran: ABD’nin bize saldıracak cesareti yok

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, “dört bir yanlarının düşman tarafından çevrildiğini, ancak caydırıcı güçlerinin düşmanı olası bir saldırı fikrinden vazgeçirdiğini” söyledi.

Tümgeneral Caferi, Tahran’da Devrim Muhafızları komutanlarına hitaben yaptığı konuşmada, İran’a yönelik askeri, siyasi, iktisadi ve kültürel tehditleri değerlendirdi.

İran’ın gelecek on yılda “siyasi, iktisadi ve kültürel” tehditlerle karşı karşıya kalacağı ön görüsünde bulunan Tümgeneral Caferi, “tehditlerin görmezlikten gelinemeyeceğini ve ilgili tüm birimlerin bu tehditleri bertaraf emek için görevleri olduğunu” belirtti.

ABD’nin bölgedeki askeri varlığına ilişkin olarak da Tümgeneral Caferi, “Düşmanlar, İran’ın dört bir yanında konuşlanmış, etrafımızı çevirmiş durumda ve resmi olarak hedeflerini açıklamışlar, ancak buna rağmen askeri saldırıda bulunacak cesaretleri yok” ifadesini kullandı.

İranlı Komutan, “Batı ve ABD, nükleer enerjiden vazgeçmemiz için baskı ve tehdide başvurdu, ancak geri adım atmadık. Bütün askeri ve ekonomik ablukalara karşı direnerek, düşmanları yenilgiye uğrattık” diye konuştu.

Tümgeneral Caferi, “düşmanların her türlü tehdidine rağmen İran’ın kendi güvenliğini tam olarak sağladığını” kaydetti.


 

1187560cookie-checkİran: ABD’nin bize saldıracak cesareti yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.