İran, PJAK’ın peşinden Irak’a girdi

Kuzey Irak sınırına büyük askeri yığınak yapan İran ordusunun terör örgütü kamplarını bombalamasıyla kaçan PKK’nın da kamplarının bulunduğu bildirilen Kandil Dağı ve Haci Umran bölgelerine sığındığı ifade edildi. Bunun üzerine Irak’ın kuzeyine 5 kilometre kadar girdiği belirtilen İran ordusu, Kandil ve Haci Umran bölgelerindeki örgütün kamplarını bombalıyor.

İran ordusunun kampları yoğun top ateşine tutması sonucu, kaçanların sığınaklara kapandığı bildiriliyor. İran ordusu tarafından dağıtıldığı öne sürülen bildirilerde, “Kürt halkından, bu bölgelerin boşaltılması için yardım istiyoruz. ABD’nin bölgeyi ele geçirmek için gönderdiği bu ajanlar, bölgede huzur ve istikrarı bozmayı, burada zulüm yapmayı amaçlıyor. Birkaç gün içinde bölgede havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlatacağız” deniliyor.

İran ise bu bildirilerle ilgisi bulunmadığını savunuyor. Öte yandan, İran ordusunun örgütün kamplarını havan topu ve uzun menzilli toplarla bombalamasından etkilenen sivillerin, korku ve paniğe kapılarak iç kesimlere göç ettiği gözleniyor.

1156440cookie-checkİran, PJAK’ın peşinden Irak’a girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.