Rauf Denktaş Kültür Merkezi

18 Şubat 2012 Cumartesi Günü saat 12.00’de İstanbul Şişli’de Ayazağa Mahallesi’nde İstanbul’un en büyük kültür merkezlerinden birinin temeli atılacak.

Rauf Denktaş Kültür Merkezi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından gerçekleştirilen bir ilk olacak Türkiye’de!

25 Ocak 2012 tarihinde Lefkoşa’da taziye ziyareti sırasında Denktaş Ailesi adına Serdar Denktaş ile anlaşan Mustafa Sarıgül, aile tarafından da onaylanan 18 Şubat 2012 tarihinde Türkiye açısından çok anlamlı bir jeste de imzasını atmış olacak.

Rauf Denktaş’ın vefatının ardından Türkiye’de onun genç nesiller tarafından iyi tanınması ve kavgasına sahip çıkılması açısından yararlı olacak bir adım Kültür Merkezi’nin onun adını taşıması.

Üstelik Türkiye’nin dünya çapındaki metropolü ve en önemli kenti İstanbul’un yine belki de Türkiye’de ekonomi, bilim, eğitim, kültür ve turizm dendiğinde tüm merkezleri sınırları içinde toplayan metropol merkezi Şişli’de Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin inşa ediliyor olması Türkiye insanının Denktaş’la “gurur duymasını” da en güzel şekilde sembolize edecek.

Avrupa sosyaldemokratları ve de özellikle Alman sosyaldemokratları tarafından Türkiye’de sosyaldemokrasinin geleceğinde çok önemli bir rolü olacağına inanılan Mustafa Sarıgül’ün her seçimde halkın büyük bir çoğunluğu tarafından seçildiği Şişli uluslararası alanda sadece İstanbul’u değil aynı zamanda modern Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde temsil etmekte.

“Münih Şişli’de” ya da “Varşova Şişli’de” fotoğraf sergileriyle, yılbaşında bir çok ünlü Avrupa kentinin bile yanında sönük kaldığı Nişantaşı Noel kutlamalarıyla, okullara, camilere, kiliselere, cemevlerine ve sinagoglara verdiği destekle hakkında hep övgüyle bahsedilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bir sosyaldemokrat belediye başkanı olarak Kıbrıs’ta Türklerin hakları için adanmış bir yaşama sahip “Kıbrıslı Türklerin ölümsüz lideri” Rauf Denktaş adına bir Kültür Merkezi inşa ettirmesi ve ileride bu merkezde çok önemli kültürel etkinliklerin düzenlenmesi aslında binlerce sayfalık propaganda metninden çok daha etkili bir Kıbrıs Gerçeği’ni Tanıtma eylemi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Denktaş Ailesi’nin üyelerinin ve KKTC’den bir çok konuğun katılımıyla temeli atılacak Rauf Denktaş Kültür Merkezi dilerim Türkiye’de başka belediye başkanlarına örnek olur ve Türkiye’nin bir çok köşesinde benzeri merkezler inşa edilir.

Bugün Berlin’de Almanya Sosyaldemokrat Partisi Başkan Yardımcısı ve Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile buluşacak olan Mustafa Sarıgül bir sosyaldemokrat olarak her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olmaya özen göstermekte. Örneğin Aralık ayında Berlin’de gerçekleşen SPD Kurultayı’nda hem CTP hem de TDP delegasyonlarının KKTC medyasına yansıyan SPD yöneticileri ile çekilmiş fotoğrafları da Sarıgül Ekibi’nin Kıbrıslı sosyaldemokratlara sunduğu bir hizmetti.

Maalesef bu tüm iyiniyetli çabalara rağmen Mustafa Sarıgül’ün KKTC’ye gelerek gerçekleştirdiği taziye ziyareti sırasında akrabalarını ziyaret etmek amacıyla uğradığı Serdarlı’da yaptığı güzel bir iş KKTC Meclisi’nde sanırım o gün “ne konuştuğunun farkında olmayan” bir vekilin “hedefi” oldu. Kendi partisinin başkanı ile Mustafa Sarıgül’ün çok iyi diyaloğa sahip olduğundan bile habersiz kalmış söz konusu bu vekil Mustafa Sarıgül’ün Serdarlı’lı futbolseverlerin isteği üzerine Serdarlı Futbol Sahası’nda seyirciler için kapalı bir bölüme sahip olunması için yapılacak çalışmaya destek vermesi söz konusu vekil tarafıdan çok kaba bir şekilde eleştirildi ve bu “çamur atma faaliyeti” meclis protokolüne geçti.

Gerçi Serdarlı halkı bu vekile hak ettiği cevabı verdi ama bugüne kadar bir “özür duymadık”. Oysa sosyaldemokratım diyenler için hata yapıldığında özeleştiri bir erdemdir. Ama tabi sosyaldemokrat olan için geçerli bu tavır!

Yazık!

Neyse! Bu tatsız olay diğer güzel gelişmeleri gölgeleme şansına sahip olamadı.

Yakında Şişli Belediyesi Lefkoşa Belediyesi’ni konuk etmeye ve özellikle örneğin noel dönemi gibi uluslararası kentler açısından oldukça önemli zamanlarda kentlerin görünümüne yönelik deneyimleri paylaşmaya hazırlanıyor.

Lefkoşa ve Şişli İşbirliği sayesinde eminim “2012 Noeli” sadece Güney Lefkoşa’da canlı olmayacak. Hatta Lefkoşa’mızın “Nişantaşı deneyimleri ile donandığı” takdirde Kıbrıs’ın en cazip kenti görünümüne sahip olacağından hiç şüphem yok!

1618310cookie-checkRauf Denktaş Kültür Merkezi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.