Remzi Gür’e yerel gazeteden tazminat

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen ve İngiltere Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Gür, kendisini yolsuzlukla suçlayan Avrupa adlı haftalık yerel Türkçe gazetenin sahibi Vatan Öz’ü bir süre önce mahkemeye vermişti. Öz de, Gür’ün mahkemeye gitmesi üzerine  işadamına meydan okumuş ve Avrupa gazetesinde “Hodri meydan” başlığını atmıştı…


Londra Strand’daki Royal Court of Justice’de davaya bakan yargıç Victoria Sarp, “Kanıtlanamayan suçlamalar kişilik haklarına saldırıdır. Özellikle suçlamaların yapıldığı şahsın özür dilenmesi talebinin geri çevrilmesi de haksız suçlamalarda ısrar edildiğini ortaya koyuyor” dedi. Yargıç Sarp, bu yıl içinde verdiği en büyük tazminat cezası olarak niteleyerek, Öz’ün iki hafta içinde 85 bin Sterlin tazminat ve 23 bin Sterlin tutan mahkeme masraflarını ödemeye çarptırdı. Mahkeme kararına göre Öz bu süreçte Gür aleyhine herhangi bir yazı yazması durumunda tekrar mahkemeye çağrılacak. İngiltere’de ilk kez bir yerel basın iftira atmaktan tazminat cezasına çarptırılmış oldu.


Avukatlarından alınan bilgiye göre; Remzi Gür mahkeme sonrasında kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, maddi bir beklenti amacıyla dava açmadığını, Öz’ün ödeyeceği maddi tazminatı da bir hayır kurumuna bağışlayacağını açıkladı. Öz, daha önce de derneklerin içişlerine karıştığı ve asılsız yayınlar yaptığı gerekçesiyle İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu tarafından kınanmıştı. Ayrıca Star Gazetesi Editörü Rahati Başar’a saldırmaktan dolayı da karakolluk olmuş ve İngiltere’deki Türk gazetecilerinin derneği İngiltere Avrupa Türk Gazeteciler Birliği tarafından kınanarak üyelik yolunun kapalı olduğu belirtilmişti. Öte yandan Londra’daki göçmen derneklerinin kadın kolları Öz’ün sahibi olduğu Avrupa’nın fuhuş yuvası olarak nitelendirilen saunalarının reklamını etik kurallara aykırı olarak bastığı için “okumama ve reklam vermeme” kampanyası başlatmıştı.


EDİTÖR’DEN: Haberde adı geçen gazete sahibine yönelik hakaret içeren  pek çok yorum ve söz konusu şahısı savunan fakat gerçeği yansıtmayan yorumlar ‘basın etik kuralları’ gereği yayınlanmadı.


 


 

802940cookie-checkRemzi Gür’e yerel gazeteden tazminat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.