Öğrenci affı kabul edildi

Yasaya göre, yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 29 Haziran 2000 tarihinden itibaren kendi isteği ile ilişiği kesinler dahil- her ne sebeple olursa olsun atılan öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilecek.


Öğrenciler, daha önce başarısız oldukları dersler programdan çıkarılmış ise bu derslerin yerine kurumlarınca belirlenecek başka derslerden sınava girecekler. Bu sınavlarda başarılı olmaları halinde öğrenciliğe intibakları yapılacak.


Genel Kurul’da verilen bir önerge ile yurtdışındaki fakültelerden diploma alıp denklik için YÖK’ün yaptığı Seviye Tespit Sınavı’nda başarısız olan öğrencilere bir sınav hakkı tanındı.
29 Haziran 2000’den teklifin yasalaşıp yürürlüğe girdiği tarihe kadar her ne nedenle olursa olsun kurumları ile ilişiği kesilen lisansüstü öğrencilerine başarısız oldukları dersler ve yeterlilik için iki sınav hakkı, yüksek lisans öğrencileri için bir yıl, doktora öğrencileri için 2 yıl tez hazırlama süresi verilecek.


KONUYLA İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Öğrenci affı gerekli mi?

1019170cookie-checkÖğrenci affı kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.