Rengine ve cinsiyetine göre kürtaj!

Buna göre, kürtaj olacak kadınlar “hangi babadan çocuk sahibi” olduğunu açıklamak zorunda kalıyor. Eğer zenci veya Latino bir anne beyaz bir babadan çocuk sahibi ise kürtaj olamayacak, fakat siyah bir babadan hamile kalan beyaz kadının kürtajı “münasip” görülecek.

Arizona Eyaleti Meclisi’nde Cumhuriyetçi, sağcı, dindar üyelerden toplanan oylarla, 41-18 oranındaki oylama sonucu geçen kürtaj yasası eyaleti ayağa kaldırdı. Aydınlar, demokrat ve ilericiler, kadın hakları savunucuları şu günlerde meydanlara inmeye hazırlanıyor. Zira yasa gereği, babasının kimliğini beyan edemeyen, yahut babasının ırkı, milliyeti, cinsi cibiliyeti belli olmayan bebeklerin kürtajı belirsiz hâle geliyor.

The Economist dergisinin geçen sayılarında yayınlanan bazı yorumlara dayanarak öğrenilmiş olduğu gibi, yasanın bu hâliye uygulanması durumunda, hastane yöneticileri dilerse bebeğin cinsiyetine göre kürtaj kararı verebilecek. Bebek kız ise kürtaja izin veren, bebek erkekse hamileliğin devamını zorunlu tutan kararların faşist-ırkçı uygulamalardan farklı olmadığı, bu gelişmelere karşı direnen çevreler tarafından ifade edildi. Benzer uygulamanın Çin, Hindistan gibi ülkelerde kız bebeğini aldırmak isteyenleri bıçak altına yatıran, erkek çocuk sahibi olan hamileleri ise kapı dışarı eden devlet siyasetiyle aynı olduğu bu ifadelere eklendi.

1522700cookie-checkRengine ve cinsiyetine göre kürtaj!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.