Reyhanlı’da ölü sayısı 40’ı aştı

11 Mayıs 2013e-postaİçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı’da meydan gelen patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye önünde iki bombalı araç patlatıldı. 18 ölü 22 yaralı var” dedi. Bu açıklamadan 40 dakika sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir açıklama geldi. Erdoğan ölü sayısının 20, aralarında durumu ağır olanlar da olmak üzeri 46 kişinin yaralı olduğunu söyledi. Saat 17:00 itibariyle konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ölü sayısının 30’u aştığını açıkladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise kısa süre sonra ölü sayısının 40, yaralı sayısının ise 100 olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Reyhanlı’da saat 12.55’te belediye ve PTT binası önünde 2 bomba yüklü aracın patlatıldığını belirterek, “Şu ana kadar 18 ölü 22 yaralı var. Sayıların artmasından endişe ediyoruz. Valimiz olay yerine intikal etti.

Saat 17.00’de Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı’daki patlamaların, Hatay insanını bir yere sevk etmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Hem Hataylı hem Reyhanlılı kardeşlerim, bu tertip girişimlerini algılayacak olgunlukta, basirette, ferasette. Geçtiğimiz 2 sene bunu çok güzel gösterdiler. Bundan sonraki bu tür tertiplere karşı da gerekli sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyorum” dedi. Ergin ölü sayısının 30’u aştığını belirtti.

Sadullah Ergin’den 20 dakika kadar tekrar açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler ölü sayısının 40, yaralı sayısının ise 100 olduğunu söyledi. (Meltem ÖZGENÇ/Hürriyet-MARDİN)

ERDOĞAN’IN YORUMU

Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık ve bu yeni dönemi hazmedemeyenler, ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine ne yazık ki olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “Provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması gerekiyor” diye konuştu.

YA ESAD’IN İŞİYSE?

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Reyhanlı’daki patlama ile ilgili, “Esad rejimi tarafından planlandığı ortaya çıkarsa ne yaparsınız?” sorusuna “Bu ispatlanırsa ne gerekiyorsa yapılır” dedi.

1381830cookie-checkReyhanlı’da ölü sayısı 40’ı aştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.