İrfan Ertel’in Barış Sergisi DMS’de

Daha önce 25 Aralık’a kadar DMS Sanat’ta sergileneceği duyurulan İrfan Ertel’in ‘barış’ temalı kişisel sergisi 5 Ocak’a kadar DMS Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam edecek. José Martí Küba Dostluk Derneği’nin Küba Devrimi’nin 46 yılı dolayısıyla yaptığı davet dolayısıyla serginin süresi uzatıldı. 

Bugüne kadar birçok karma sergiye katılan ve çeşitli illerde 24 kişisel sergi açan İrfan Ertel, güncel ve insanımızı ilgilendiren sorunları resminin ana konusu olarak ele alıyor. Ertel’in birçok yapıtı yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda bulunuyor. 

DMS Sanat Galerisi / Osmanağa Mahallesi Mühürdar Fuat Bey Sokak No:12 K:3 Kadıköy / Tel: (216) 330 09 14 

İRFAN ERTEL?

1951 Yılında Muğla-Bayır’da doğdu. 1971–1977 yılları arasında İDGSA (İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) Resim Bölümünde sanat eğitimi gördü. Birçok karma sergiye katıldı ve 24 tane kişisel sergi açtı.

Ertel, güncel ve insanımızı ilgilendiren sorunları resminin ana konusu olarak ele almaya çalışıyor.

Resimlerini bir amaçtan çok söyleyebileceklerini açıklama, kendini ifade etme yolu olarak görüyor.

Sanatçının yorumu şöyle:

“Anlaşılır olmak hem de en geniş halk kesimlerince anlaşılmak sanatçı için çok önemli. Resim düşündürebilmeli, hatta dünyanın değiştirilebileceğinin ipuçlarını verebilmelidir. Bunun için resim diğer birçok sanat dalı gibi geleceğin insanına katkıda bulunmalı, bundan soyutlanmamalıdır. Her bilim insanı ve sanatçı gibi ressam da yaşadığı çağın tanığı olabilmeli, birlikte yaşadığı toplumun önünde yer almalı, ondan kopuk değil, onun bir unsuru olduğunu unutmamalıdır. Bir sergi bütünselliğinde yan yana getirdiğim resimler ve büyük kompozisyonlarla, değişik mekân ve zaman ilişkilendirmelerinde düşün ortamı bütünselliği oluşturmanın tasasını güdüyorum.” 

1120880cookie-checkİrfan Ertel’in Barış Sergisi DMS’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.