‘RojTv’yi kapatmayın’ mektubu

Yeni kurulan Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk. Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen’e bir mektup yazarak Roj TV’nin kapatılmasına  yönelik girişimleri “Kaygı verici “ bulduklarını belirterek “Bu girişimlerin haber alma hakkını engellemeye yönelik olduğunu” savundular.

Mektupta, TRT’de yapılan Kürtçe yayınlardan da yakınılarak bu yayınlar “Sınırlı ve güncel olmaktan uzak” olarak  değerlendirildi.

İnternetten yayın yapan Kürt Haber Ajansı Anf News Agency’ nin haberine göre, DTP Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, mektuplarında, Türkiye’de 20-25 milyon Kürt’ün yaşadığını savunarak şu görüşlere yer verdiler:
 
“ROJ TV’nin kapatılmak istenmesi, her şeyden önce Kürt halkının kendi dilinde haber alma hakkını engellemeye yönelik bir girişimdir. Bu girişimi basın ve ifade özgürlüğüyle bağdaştırmak mümkün değildir. Bir yandan Avrupa Birliği’yle müzakerelere başlayan, Avrupa’nın demokrasi standartlarını kabul etmeye hazır olduğunu belirten bir ülkenin, diğer yandan bir televizyon kanalının kapatılmasını istemesi çelişkidir. Türkiye, ROJ TV’nin kapatılmasını istemek yerine, çok kimlikli ve çok kültürlü yapısına uygun düzenlemeler yapmalı, kendi yurttaşları olan Kürtlerin dil ve kültürleri önündeki engelleri kaldırmalı, üyesi olmak istediği Avrupa Birliği’nin demokrasi kriterlerini eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Ayrıca ROJ TV’nin, Süryanice, Lazca vb. kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan dillerde yaptığı yayınlarla bu dillerin varlığını sürdürmesine; Türkçe, Arapça ve Farsça yaptığı yayınlarla da halklar arası hoşgörü ve kardeşliğin yerleşmesine katkıda bulunduğu da bir gerçektir.”

1118920cookie-check‘RojTv’yi kapatmayın’ mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.