Rüştü Yürükoğlu anılıyor

Londra’daki Türk solu içinde bir zamanlar öneli bir güç olan İşçi’nin Sesi’nin lideri olan Yürükoğlu 10 yıl önce yaşamını yitirmiş ve vasiyeti üzerine cesedi yakılarak külleri Heybeliada’da denize dökülmüştü. Türkiye Komunist Partisi’nden 1978’de ayrılan ve Veli Dursun, Rıza Yürükoğlu adlarıyla bilinen Yürükoğlu, Nihak Akseymen adıyla da makaleler kaleme almıştı.

t-k-p.net sitesinde yer alan habere göre Yürükoğlu yoldaşlarınca anılacak. Sitede ayrıca Yürükoğlu’nun anısına yazılarının sanal ortama taşınacağı da şöyle belirtildi:

“Yürükoğlu’nun 10. Ölüm Yıldönümü münasebetiyle, aradan geçen uzun zaman içinde yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın değiştiğini unutmadan, küresel dünya pazarında ve üretici güçlerde, siyasal ve ekonomik-sosyal dengelerde meydana gelen devasa değişimin bazı yorumları bugün geçersiz kıldığını, bazılarını eskittiğini, doğruladığını, bazılarını ise, yeni araştırma ve bulgularla yeniden ele alıp desteklemek gerektiğini kulak ardı etmeden, bazı metinleri web ortamında yayınlamayı kararlaştırdık.”

FOTOĞRAF: Yürükoğlu, 1993’de Sivas’ta öldürülen Alevi sanatçı Edibe Sulari’yle…

839800cookie-checkRüştü Yürükoğlu anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.