Rum basınından seçmeler / 31 Mayıs 2005

ABD’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE ATEŞ PÜSKÜRÜYORLAR 
Rum Yönetimi, siyasileri ve medyası dün Ercan Hava Alanı üzerinden KKTC’ye gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle ABD’li milletvekillerine ateş püskürüyorlar.


FİLELEFTHEROS “Yasa Dışı Ziyaretçiler Tahrikkar -Tasos’a Saldırılarda Bulundular -Kendilerini Haklı Göstermek İçin Kıbrıslı Rumların Da Ercan’dan Seyahat Ettiğini Söylediler” başlığıyla verdiği haberinde, 3 Amerikalı milletvekilinin KKTC’ye ziyaretinin, Rum Yönetimi ile Washington arasındaki ilişkilerde çatlaklara neden olduğunu yazdı.


FRANSIZLARIN “HAYIR” CEVABININ ETKİLERİ TARTIŞILIYOR
ALİTHİA ve diğer gazeteler, AB anayasasının Fransa’da referanduma sunulması ve reddedilmesinin Türkiye’nin AB sürecine yapabileceği muhtemel etkileri haberlere ve bu konuda Rum siyasilerin yaptıkları açıklamalara yer verdiler.


KAYIPLAR KONUSU  
SİMERİNİ “Kayıplarla İlgili Türk Oyunu…. Avrupa’ya Bilgi Vereceklerini Söylüyorlar… Sahte Devletin Tanınmasını Öngören Süreçle Türkler Kayıp Yakınlarını Kandırmaya Çalışıyor”   başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, Türk tarafının KKTC’nin tanınmasını öngören  bir süreçle ve kayıp  yakınlarını teşhir ederek Avrupa’da ve somut olarak gelecek hafta  yapılacak Avrupa Konseyi Daimi Temsilciler toplantısında “şirin” görünmeye çalıştığını iddia etti.


PAPULYAS: “İŞGAL ASKERLERİ ÇEKİLMEDEN ADİL ÇÖZÜM OLAMAZ”
HARAVGİ ve diğer gazeteler, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın yaptığı açıklamada, “işgal askerleri çekilmediği sürece Kıbrıs sorunu için adil bir çözümün mümkün olmayacağını” söylediğini yazdılar.



HRİSTU: “KIBRIS TÜRK MALLARIYLA İLGİLİ POLİTİKAMIZ DEĞİŞMEDİ”
FİLELEFTHEROS ve diğer gazeteler Rum İçişleri Bakanı Andreas Hristu’nun Güney’deki Kıbrıs Türk mallarına ilişkin açıklamasına yer verdiler.


FİLELEFTHEROS’a göre Hristu dün yaptığı açıklamada, bakanlığının, “Kıbrıs Türk mallarının vasiliğiyle ilgili yasayı ve ihtiyaç hukuku yasasını izlediğini ve bu politikanın Kıbrıs sorunu çözümleninceye kadar devam edeceğini” tekrarladı. Hristu, “bu politika çerçevesinde Kıbrıs Türk mallarının alım-satımına izin verilmediğini” de ekledi.


DENYA MAYINLARI TAHRİP EDİLİYOR       
FİLELEFTHEROS ve diğer gazeteler, ara bölgedeki Denya’da sökülen Rum mayınlarının 2 ve 3 Haziran Perşembe ve Cuma günleri 07:00 ve 16:00 saatleri arasında patlatılarak imha edileceğini bildirdiler. FİLELEFTHEROS’a göre mayınlar Lefkoşa Hava Alanı bölgesinde özel düzenlenmiş yerde patlatılarak imha edilecek.


KIBRISLI RUMLARIN PASAPORTLARINA MÜHÜR BASILDIĞI İDDASI
FİLELEFTHEROS, önceki gün KKTC’den Güney Kıbrıs’a dönen 3 Kıbrıslı Rum’un pasaportlarına KKTC makamları tarafından “sahte devlet mührü” basıldığını ve bu olayın tepkiye yol açtığını iddia etti.


HRİSTOFYAS: “POLİTİKADA BİLİMDEN DE YARARLANILMALI”  
SİMERİNİ ve diğer gazeteler Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, meclisin Rum üniversitesiyle işbirliğinde düzenlediği iki günlük seminerde yaptığı konuşmaya yer verdiler.


DİKO SEÇİM BARAJINDA DEĞİŞİKLİĞE KARŞI
HARAVGİ ve diğer gazeteler DİKO Yönetim Kurulu’nun gelecek yıl yapılacak milletvekilliği seçimlerinde seçim barajında herhangi bir değişiklik yapılmaması yönünde karar aldığını yazdı.


SLOVAK SAVUNMA BAKANI GÜNEY’DE
MAHİ ve diğer gazetelere göre Slovakya Savunma Bakanı Juraj Liska 3 günlük çalışma ziyareti için dün Güney Kıbrıs’a gitti.
 

679880cookie-checkRum basınından seçmeler / 31 Mayıs 2005

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.