Rus müzisyenler CSO’da

Rus müziğinin iki tanınmış temsilcisi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) konserlerinde seyirci karşısına çıkacak. Piyanist Galina Petrova ile keman sanatçısı Maxim Fedotov’un yer alacağı iki konserde, Anton Dvorak’ın en popüler orkestral çalışması olan ”9. Senfoni”si de yorumlanacak.
Orkestrayı daha önce de Başkente konuk olan Latin Amerikalı Şef Jose Mario Florencio’nun yöneteceği bu akşamki konserde Petrova, Ludwig van Beethoven’ın do majör opus 15 ”1. Piyano Konçertosu”nu yorumlayacak.

Rusya’da bugüne değin bütün prestijli konser salonlarında sahne alan Petrova, Japonya, Almanya, İtalya, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Avustralya, Çin ve Baltık ülkelerine turne düzenledi. Türkiye’de de daha önce konser veren sanatçı, Japonya, Hırvatistan ve Avustralya’da da ustalık sınıfı dersleri verdi.
Keman sanatçısı Maxim Fedotov da yarın akşam vereceği konserde, Dmitri Şostakoviç’in la minör opus 77 ”1. Keman Konçertosu” ile Başkent seyircisiyle buluşacak.

”Rusya’nın Paganini’si” olarak adlandırılan Maxim Fedotov, Tokyo’da düzenlenen Uluslararası Keman Yarışması’nın yanı sıra, Uluslararası Çaykovski Yarışması ile Paganini Uluslararası Keman Yarışması’nda birincilik kazandı.

Orkestranın her iki konserinde de Anton Dvorak’ın en popüler orkestral çalışması olan ve daha ilk seslendirilişinde büyük başarı kazanan ”Yeni Dünyadan” başlıklı ”9. Senfoni”si de seslendirilecek.

715370cookie-checkRus müzisyenler CSO’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.