Rusya operasyona son verdi

Medvedev, temaslarda bulunmak için Moskova'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile görüşmesinin başında yaptığı açıklamada, ''Gürcistan'ı barışa yönlendirme'' operasyonunu, amacına ulaştığı için sonlandırdıklarını belirtti. 

Operasyonda ''saldırgan tarafın cezalandırıldığını'' ve ''askeri birliklerinin dağıtıldığını'' ifade eden Medvedev, ''En önemlisi orada yaşayan vatandaşlarımızın ve barış güçlerinin güvenliği sağlandı. Şu anda sorunun çözüm yollarını görüşebiliriz'' dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Rusya'nın operasyonu sona erdirme kararından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, tarafların çatışma öncesindeki pozisyonlarına dönme takvimi çıkarmasını istedi. 

Rusya ile İran'ın nükleer programı dahil birçok alanda işbirliği içinde olduklarını ifade eden Sarkozy, şunları söyledi: 

''Rusya'nın gücünü barış için kullanması gerektiğine inanıyoruz. Ben bunun için Moskova'dayım. Problemi iki yolla çözebiliriz. Bunlardan biri geçmişe yönelmek. Ancak böyle hiçbir çözüm bulamayız. Çözümü geleceğe bakarak bulabiliriz. Rusya tarafından operasyonunun durdurulması haberini çok bekliyorduk. Bunun iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Rusya'nın vatandaşlarının çıkarlarını koruması son derece normal. Uluslararası kamuoyu da Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının korunmasını istiyor.''

1176380cookie-checkRusya operasyona son verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.