Rusya Putin’den vazgeçemiyor

The Guardian’a göre, Rus Levada Analiz Merkezi’nin yaptığı bir kamuoyu yoklamasına göre, halkın büyük bölümü Putin’in 2008’den sonra yani 3. dönemde de görevde kalmasını istiyor.

Gazetenin haberi şöyle:

“Rusların yüzde 59’luk bir kesimi Putin’in dört yıl daha görevde kalması gerektiğini düşünüyor ve buna imkan vermek için anayasada değişiklik yapılmasını destekliyor. Putin’e destek de yüzde 77 gibi yüksek bir oranda… Putin’in bu fikre sıcak bakmadığı söylense de konu basında yankı bulmaya devam ediyor.”

ABD;NİN RUSYA’YA ENERJİ KAZIĞI

Daily Telegraph ise enerji alanında ABD’nin Rusya’yı bir kez daha by-pass ettiğini yazdı.

Gazeteye göre Kazakistan’ın dün Kazak petrolünü Bakü Ceyhan boru hattından pompalamayı kabul ettiğini duyurması, “Washington için kayda değer bir zafer” oldu.

Gazetenin yorumu şöyle:

“Büyük oranda geçen ay ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in yaptığı ziyaretin etkisiyle sağlanan anlaşma, Kremlin’i öfkelendirecek. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev dün, anlaşmanın gelecek hafta imzalanacağını açıkladı. Anlaşma, Batı’ya dünya rezervlerinin üçte birinin bulunduğu düşünülen Hazar petrol sahalarına daha fazla erişme imkanı verecek. Böylece Rusya ve Orta Doğu’ya bağımlılık azalacak. Kazakistan ise Kazak petrollerinin büyük bölümünün hala Rusya üzerinden pompalanacağını vurgulayarak Kremlin’i yatıştırmaya çalışıyor.”

 

1130100cookie-checkRusya Putin’den vazgeçemiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.