‘Rusya ve ABD arasında casus değiş tokuşu’

Avukat, müvekkilinin kendisine değiş tokuş anlaşması kapsamındaki 10 kişiden biri olduğunu söylediğini aktardı. Rus yetkililerse bir ‘casus değişimi’ haberleri konusunda henüz bir yorum yapmadı.

Geçen ay ABD’de 10 kişi, Rus hükümeti hesabına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Casusluk şebekesinin bir üyesi olduğu iddia edilen bir kişi de Kıbrıs’ta gözaltına alınmış, ancak kefaletle serbest bırakılmasının ardından kayıplara karışmıştı. Nükleer silah uzmanı Sutyagin, CIA’in paravan şirketi olduğu iddia edilen bir İngiliz şirketine bilgi aktardığı suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sutyagin’in avukatı, müvekkilinin Rusya’nın kuzeyindeki bir hapishaneden başkent Moskova’ya gönderildiğini belirtti.

‘Çabuk çözüm’

ABD’deki bir Rus casusluk şebekesinin üyeleri oldukları iddia edilen 11 kişi, ‘yabancı bir hükümetin yasadışı temsilcisi olarak faaliyet göstermek için komplo kurmakla’ suçlanıyor.

Bu, casusluktan daha hafif bir suçlama. Ancak bu suça da beş yıla kadar hapis cezası veriliyor. Şüphelilerden üçü, Mihail Kutzik, Natalya Pereverzeva, ve Mihail Semenko’nun bugün Virginia’da mahkemeye çıkması bekleniyor. Savcılar, söz konusu kişilerin ABD’deki siyasi çevrelere sızma girişiminde bulunduğunu iddia ediyor.

New York Times bugün, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD yönetiminin sorunu kısa yoldan çözmeyi istediğini yazdı. (BBC)

RESİM: Casuslukla suçlanan üç kişi bugün ABD’de mahkemeye çıkacak

1250740cookie-check‘Rusya ve ABD arasında casus değiş tokuşu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.