Rusya’da faşizme hapis cezası geliyor

Faşist ideolojilere sahip siyasi hareketlere mensup kişi ya da kurumlara işbirliği halinde olan veya Nürnberg Uluslararası Askeri Ceza Mahkemesi’nin kararlarını tanımayan kurum ve kuruluşların propagandalarının yapılmasını ve bu organizasyonlara ait sembollerin kamuya açık yerlerde sergilenmesini yasaklayan kanun Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı.

Rusya’nın Sesi’nde yer alan habere göre Rusya Hukuki Bilgilendirme Platformu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan kanun metni, halihazırda yürürlükte olan Sovyetler Birliği Halkı’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Kazandığı Zaferin İdamesi (sürdürülmesi) Hakkında Kanun’a ve Rusya Federasyonu İdari Suçlar ve Kabahatler Ceza Kanunu’na ek olarak kabul edildi.

Yürürlüğe giren yeni kanunu ihlal ederek faşizm propagandası yapan vatandaşlara 1000 ila 2000 ruble arasında değişen miktarlarda para cezalarının yanı sıra, 15 güne kadar da hapis cezası verilebilecek. İlgili para cezaları devlet memurları için 4000 rubleye kadar çıkarken, tüzel kişilikler için ise suçun mahiyetine göre 10 bin ila 50 bin ruble aralığında değişen rakamlarda uygulanacak.

Yasaklanmış olan nazi ya da faşizm sembollerini taşıyan ürünleri imal eden veya pazarlayan vatandaşlar da 2500 rubleye kadar para cezasına çarptırılacak. Ürünlere ilişkin para cezaları devlet memurları için 2 ila 5 bin ruble aralığında, tüzel kişilikler için ise suçun mahiyetine göre 20 bin ila 100 bin ruble aralığında değişen rakamlarda uygulanacak.

1435590cookie-checkRusya’da faşizme hapis cezası geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.