Rusya’dan Polonya’ya misilleme

Varşova Belediyesi, şehrin bilinen kavşaklarından birinin adını değiştirerek yerine suikast sonucu öldürülen Çeçen lideri Cehar Dudayev’in adını vermeye karar vermişti.

POLONYA’NIN ÇEÇEN SEMPATİSİ

Varşova Belediyesi’nin verdiği bu karar Polonya’da yaşayan Çeçenler tarafından sevinçle karşılanırken, Rusya’nın Varşova Büyükelciliği, kavşağa Çeçen lideri Cehar Dudayev’in adının verilmesine kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.
 
Öte yandan konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Polonya Dışişleri Bakani Adam Rotfeld, “Çeçen lideri Cehar Dudayev’in adının bir kavşağa verilecek olması, Rusya ve Polonya’nın iki ülke ilişkilerinde bir gerilim olduğu anlamına gelmeyeceğini söyledi.
 
Rotfeld, daha önce de Çeçen lideri Aslan Mashadov’un Rusya Güvenlik Kuvvetlerince öldürülmesini eleştirmiş ve Rusya da sert tepki göstermişti. Rotfeld’in Rusya’yı kızdıran açıklamaları sonrasında gözlemciler iki ülke arasında ‘soğuk rüzgarların’ esmeye basladığı dile getirilmişti.

RUSYA’NIN TEPKİSİ

Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov’un isteğiyle Belediye Meclisi Polonya’nın Moskova Büyükelçiliği önündeki caddenin adını değiştirerek yerine Polonyalı bağımsızlık savaşçılarının katledilme emrini veren “Cellat Muravyov”un adını vermeye karar verdiklerini açıkladı.

Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Moskova Belediyesi’ne, Başkent Moskova’daki Polonya Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin adını 19 yüzyılda Polonya bağımsızlık savaşcılarının katledilmesi emrini veren  ve “Cellat” olarak da anilan  Mikhail Nikolayevich Muravyov’un adı ile değiştirilmesi için talimat verdi.

 

 

 

1101710cookie-checkRusya’dan Polonya’ya misilleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.