Rüşvetin belgesi ortalığı karıştırdı

Polonya televizyonu TVN, Başbakan Jaroslaw Kaçinski liderligindeki Adalet ve Hukuk Partisi (PİS) Milletvekili Adam Lipinski’nin, eski koalisyon artağı Öz Savunma (Samoobrano) Milletvekili Reneta Beger’e parti değiştirmesi karşılığında rüşvet teklifinde bulunduğu gizli görüntüleri yayınladı. 

Gizli görüntülerde ayrıca, PİS Milletvekili Adam Lipinski’nin başka milletvekillerine de çeşitli tekliflerde bulunarak parti değiştimelerini istediği ve bu şekilde partisinin çoğunluğu elde etmeye çalıştığı yönündeki konuşmalar da yer alıyor.

Rüşvet skandalnın ortaya çıkması üzerine savunmaya geçen hükümetin muhafazakar milletvekilleri, gizli görüntülerin manipülasyon olduğunu öne sürerek, gürüntülerin  Öz Savunma Milletvekili Reneta Beger tarafından sahnelendiğini iddia ettiler.

Öte yandan, muhalefet partisi ‘Vatandaslar Platformu’ (PO) lideri Donald Tusk, hükümete derhal erken seçime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu. Siyasi gözlemciler de, rüşvet teklifinin  “Watergate Skandalını” anımsattığını söylüyorlar.

Hükümet ve koalisyon ortakları arasında bir süredir devam eden anlaşmazlık nedeniyle Polonya parası Zloty’nin değer kaybettiği belirtiliyor.

FOTOĞRAF: Milletvekili Adam Lipinski

 

1137440cookie-checkRüşvetin belgesi ortalığı karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.