Ryan: Barış girişimi seçimi bekliyor

AB’den de sorumlu bakan Jim Murphy, geçtiğimiz Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı’nda bir grup Kıbrıslı Türk ile görüştü.   
 
İngiliz hükümeti, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Kıbrıs sorununun çözmü yönünde bir hareketlilik yaşanacağına inanıyor.


AB’den de sorumlu bakan Jim Murphy, geçtiğimiz Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı’nda bir grup Kıbrıslı Türk ile görüştü. Başbakan Gordon Brown’un Kıbrıs Özel Temsilcisi ve İşçi Partisi Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan’ın organize ettiği toplantıda, İngiliz hükümetinin Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesinden yana olduğu öne sürüldü.


Gerek bakan Murphy gerekse Ryan, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi ve Gambari sürecine bağlılık ve destek belirttiler.


Murphy, Kıbrıs cumhurbaşkanlığı seçimlerini kim kazanırsa kazansın, akabinde bir hareketlenme olacağına işaret ederken, Joan Ryan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinden de bahsetti.


Ryan, Ankara’dan aldığı mesajın, Türk hükümetinin çözüm konusunda istekli olduğu yönünde bir mesaj olduğuna da vurgu yaptı. Ryan, Kıbrıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kamuoyu yoklamalarına göre ilk üç sırada yer alan adayların üçünün de Gambari sürecine farklı şekilde olumlu yaklaşım sergilediklerine işaret etti ve “hangisi kazanırsa kazansın, seçimden sonra Kıbrıs sorununun çözümü konusunda mutlaka bazı girişimler olacak” dedi.


Ryan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet  Ali Talat’ın da Gambari sürecine destek verdiğini hatırlattı.  (Toplum Postası)

808830cookie-checkRyan: Barış girişimi seçimi bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.