Sabah ve ATV’ye ‘Eymür’ protestosu

Sabah ve ATV’nin, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün Doğu Perinçek’e yönelik iddialarına yer vermesini eleştiren Önsel, Mehmet Eymür’e ATV ve Sabah’taki suçlamaları nedeniyle hem ceza hem de tazminat davaları açacaklarını belirterek, “Eymür, iki hafta önce Perinçek ve İşçi Partisi’ne iftira ettiği için 20 bin TL tazminat ödemeye mahkûm olmuş ve cezası kesinleşmiştir. Eymür ve onun gibi görevleri gereği İşçi Partisi’ne iftira atanların ödediği tazminatlar, Partimizin faaliyet giderlerini karşılamada önemli bir gelir kalemi olmuştur. Eymür büyük tazminatlar ödeyerek, bu fona yeniden katkıda bulunacaktır” dedi.

EYMÜR, PİYASAYA SÜRÜLDÜ

Sabah ve ATV yönetimlerini yayıncılık ve gazeteciliğinin temel ilkelerine uymaları için sorumlu davranmaya davet eden Önsel, bir grup İşçi Partiliyle birlikte yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “CIA hesabına yasa dışı faaliyetlerde bulunması nedeniyle iki kez MİT’ten atılan Mehmet Eymür, Ergenekon tertibinde ateşe sürüldü. Eymür, sahte haham Tuncay Güney’e söylettirdiği yalanları aynen tekrarlayarak, tertipteki rolünü ilan etti. Ergenekon tertibi için İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Merkez Karar Kurulu üyesi Adnan Akfırat aleyhine üretilen yalanlar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamıyla çürütüldü. Suçlamaların yalanlara dayandığı, resmi belgeler ve sağlam kanıtlarla tek bir karanlık nokta bırakılmayacak şekilde aydınlatıldı. Savcılar uydurmaları kabul edip, mahkemeye 10 maddelik düzeltme yapmak zorunda kaldılar. Adnan Akfırat arkadaşımız 13 Haziran 2009 günü mahkeme tarafından tahliye edildi. Tam da sırada Perinçek ve Akfırat aleyhindeki yalanların Mehmet Eymür’e aynen tekrarlattırılması çok dikkat çekicidir. ATV ve Sabah, Eymür’ün suç olan iftiralarına sorumsuzca yer vermektedir. 19 Haziran akşamı ATV’nin ana haber bülteninde Eymür’ün yalanları RTÜK’ün bütün düzenlemeleri çiğnenerek yayımlandı. Sabah gazetesi ise, 20 Haziran’dan itibaren Eymür’ün iftiralarına her gün tam bir sayfa ayırıyor.”

EYMÜR’Ü KONUŞTURAN SAVCI ÖZ

Mehmet Eymür’ün söylediklerinde yeni bir şey olmadığını savunan Önsel, Eymür’ü konuşturan muhabirin, Savcı Zekeriya Öz’ün sırdaşı olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. “Eymür, MİT’e saldırırken Zekeriya Öz’e kendini kalkan etmektedir. Sorulan sorular ve Eymür’ün yanıtları, Ergenekon tertibini sürdürme zavallılığını açıkça ortaya koymaktadır. Eymür’ün, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve MİT Müsteşarlığı’na alçakça suçlamalar yönelterek tutuklanmaktan kurtulacağı hesabını yaptığı görülmektedir” şeklinde konuşan Önsel, Eymür’ün cezaevine girmekten kurtulamayacağını iddia etti.

Açıklamasında, Savcı Zekeriya Öz’ün, yetkisinin dışına çıkarak partileri hakkında kanundışı bir araştırma yürüttüğünü savunan Önsel, Öz’ün 14 ay önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na uydurma kanıtlar yolladığını iddia ederek şunları söyledi: “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na açıkça aykırı olarak İşçi Partisi’nin yurtdışı dâhil mali ilişkilerini araştırmıştır. Savcı Öz’ün ve F Tipi medyanın bütün ısrarlarına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı İşçi Partisi hakkında bir soruşturma açmamıştır. Mahkeme’nin topladığı belgeler de İşçi Partisi’nin tertemiz olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. İşçi Partisi’nin, Ergenekon tertibinden bütün yalanları kökünden temizleyerek çıkacağını anlayan tertip merkezi, Eymür’e suçlamaları tek bir yeni unsur bile olmadan tekrarlattırmaktadırlar.”

SABAH VE ATV KENDİNİ YAKIYOR

Sabah gazetesi ve ATV’nin partilerine karşı Eymür’ün iftiralarını yayımlayarak kendini yaktığını söyleyen Önsel, Turkuvaz Medya Grubu’nun Başkanı Ahmet Çalık, Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve ATV Haber Genel Yönetmeni Fuat Uğur’u uyararak, “Sabah ve ATV’nin Ergenekon tertibinde yalan borazanı yapılmasının sonuçları çok ağır olacaktır. Sabah ve ATV yönetimlerini yayıncılık ve gazeteciliğinin temel ilkelerine uymaları için sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Avukatlarımız, Sabah ve ATV’nin sorumluları hakkında suç duyuruları ve dava dilekçelerini hazırlamaktadırlar. Sabah ve ATV de ağır tazminatlar ödemekten kurtulamayacaktır. Suç bütün unsurları ile sabittir” dedi.

KADERİNİ GÜLEN’LE BİRLEŞTİRENLERİN SONU KARANLIKTIR

Sabah ve ATV yönetimini, eşbaşkanın yandaş medyası olmanın sonucunun ağırlığına katlanacağını bilmesi gerektiğini belirten Önsel, “Bu yayın organlarının, Türkiye’nin en seçkin şahsiyetlerine çamur atmak için uzun menzilli top yapılmasının sorumluluğu büyüktür. Kaderlerini Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’le birleştirenlerin sonu karanlıktır” diye konuştu.

1073680cookie-checkSabah ve ATV’ye ‘Eymür’ protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.