‘Sahte devlete kan katmayın’

Simerini “Göçmenler Birliği: Sahte Devlete Kan Katmayın” başlığıyla yansıttığı haberinde Rum “Göçmenler ve Yerinden Edilmişler Birliği” tarafından yayımlanan ve Kıbrıslı Rumlara KKTC ziyaretlerinden vazgeçme çağrısında bulunulan bildiriyi okurlarına şöyle aktardı:


“Kıbrıs Göçmenler ve Yerinden Edilmişler BİRLİĞİ (birlik kelimesi büyük harflerle ve ENOSİS diye yazıldı) Yönetim Kurulu çeşitli defalar gerçekleştirdiği toplantılarda; çok önemli konu olan Kıbrıslı Rumların işgal bölgelerine ziyaretleri konusunu inceledi ve şu sonuç ve kararlara vardı:


1-Barikatların işgal makamları tarafından açılmasına Türkiye tarafından ve Kıbrıslı Türklerin; Kıbrıs’ın AB’ne üyeliği sonrasında yalnız kalma ve böylece Avrupa vatandaşlığını alamama tehlikesiyle ve askerî izolasyona tepkilerini yumuşatmak amacıyla karar verildi. 


2-Bu gelişme maalesef Kıbrıs Cumhuriyeti için yıkıcıydı. Devlet kanunlarının herkes için tam ve eşit olarak uygulanmasıyla Kıbrıslı Türkleri Kıbrıs Cumhuriyeti’ne entegre etme fırsatı kaçırıldı ve yaratılan durum işgal bölgelerindeki varlığın tanınmasına doğru gelişme eğilimindedir.


3-Kıbrıslı Rumlar, yasadışı barikatların açılmasından en ufak bir yarar bile elde etmezken, Kıbrıslı Türkler büyük ölçüde yarar sağladığı için (Kıbrıslı Türkler) bu durumu kendileri için çok olumlu görmeleri sonucunu getirdi. Böylece Kıbrıslı Türklere; işgali sağlamlaştırma konusunda teşvikler sağlıyoruz ki bu da Türkiye ve işgal makamı tarafından istismar ediliyor. Diğer taraftan, yakın zamanda çözüm görmeyen Kıbrıslı Rumları hayal kırıklığına uğrattık ve onları; ENOSİ (birlik) olarak kınadığımız, işgal rejiminin yasadışı Mal Tazmin Komisyonu’na yönelttik. 


4-ENOSİ olarak hükümetten; Avrupa müktesebatını hiçbir din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın eşit bir şekilde bütün Kıbrıslılar için uygulamasını talep ediyoruz. Hükümet Kıbrıslı Türklere yönelik tavrını değiştirmeli ve her Kıbrıslı Avrupa vatandaşına; Kıbrıslı Rumları ikinci sınıf vatandaş haline getirmeksizin, eşit şekilde davranmalıdır.


5-ENOSİ bütün Kıbrıslı Rumları; işgal bölgelerini sürekli ve maksatsız şekilde ziyaret ederek işgal rejimine kan katmaktan vazgeçmeye çağırıyor. İşgal bölgelerine; geçerli neden olmadan gerçekleştirilen hiçbir ziyaret haklı değildir. Bu; vatanlarını, yasal Avrupai Kıbrıs Cumhuriyeti’ni seven bütün vatansever Kıbrıslı Rumlar tarafından anlaşılmalıdır.”


 

692500cookie-check‘Sahte devlete kan katmayın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.