Saldırının faili belirlendi

Önal, Başbakanlık’ta Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen terörle mücadele konulu toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ulus semti Anafartalar Çarşısı önünde dün meydana gelen hain terör saldırısı neticesinde 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 91 vatandaşın da yaralandığı belirtti. Önal, şöyle konuştu:


“Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bir yer ve saatte gerçekleşen bu hain eylem, terörün nasıl bir insanlık suçu olduğunu ve hiçbir meşru amacı olamayacağını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu olayda maddi kayba uğrayan Anafartalar Çarşısı esnafının da uğramış olduğu zarar giderilmeye çalışmaktadır. Bu da Başbakanlığımızca karşılanacaktır.”


Vali Önal, patlamaya neden olan plastik patlayıcının tipinin A-4 olma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunu, üzerinde kimyasal analizlerin devam ettiğini bildirdi.


Önal, bir gazetecinin ”Olayı gerçekleştiren tek başına mı, yoksa bir kaç kişi mi?” sorusu üzerine, şöyle konuştu:


”Şu anki bulgularımız tek başına olduğu konusunda. Ama tabii diğer iltisaklar (bağlantılar) da kendi tetkiklerimiz açısından devam ediyor. Olay çok yenidir, daha üzerinden 24 saat bile geçmeden bu işin ortaya çıkarılmış olması büyük bir başarıdır. Bundan sonrası için de çalışmalarımız devam ediyor.”


 

1043170cookie-checkSaldırının faili belirlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.