Sağlıklı kalp için beş kolay ipucu

Kalp hastalığı ve kalp krizi için, yüksek kolesterol, yüksek kan basıncı, tip 2 diyabet ve obezite, ana risk faktörleridir. İyi haber: bu risk faktörleri, sağlıklı bir diyet ve fiziksel faaliyet ile önlenebilir. Daha mutlu ve daha sağlıklı bir kalp için işte beş kolay ipucu:

İpucu #1 – Hoş kalp yiyin. Ailenizin menüsüne, balık, kuru yemişler, bakliyat, zeytinyağı, ve lif zengin bütün tahıllar dahil, adım adım, kalp için sağlıklı gıdalar ekleyin.

İpucu #2 – Kalp sağlığına yararlı alış veriş yapın. Bakkal dükkanında,

çözülebilir lifi azaltma, ve sodyumda düşük- bir kolesterol kaynağı, % 100 tam tahıl olan – Prokardiyo reçeteli yeni Dempster’in Sağlığa Yararlı Yöntemi gibi kalp sağlığına yaralı malzemeler içeren gıdalar bulmaya çalışın.

İpucu #3 – Besinlerin etiketlerini okuyun ve anlayın. Sodyum, doymuş artı trans yağları için bir düşük günlük değere (DV), ve lif için yüksek DV’ ye sahip olan gıdaları bulmaya çalışın.Yine, bağlayıcı gıda standartlarını karşılayan uygun olan gıdalar için Kalp ve Vuruş Birliğinin Sağlık Kontrol sembolünü arayın.

İpucu #4 – Düzenli olun. Hafta için yemekleri planlayın ve Bakkal dükkanına gitmeye baş koymadan önce bir liste yapın.

İpucu #5 – Hareket edin! Düzenli egzersiz HDL (iyi) kolesterolü yükseltir, kan basıncını düşürebilir, ve kilo (ağırlık) kaybını destekler.

*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Leslie Beck’in makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.

http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

745830cookie-checkSağlıklı kalp için beş kolay ipucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.