“Sağlıklı yemek pişirme kursu”

Türkçe konuşan toplumdan 8 kadın kursiyerin yer aldığı kurslar 5 hafta boyunca her Cuma saat 9.30-12.15 arasında “23 Ramsey Walk N1 2SX” adresindeki Rosebowl Gençlik Merkezi’nde yapılıyor.

Kurs öğretmeni Nur Güngör Eskioğlu, Türkçe konuşan toplum kadınlarının genelde iyi yemek yapmayı bildiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu kursta sağlıklı yemek pişirme yöntemleri üzerinde duruyoruz. Aynı yemeği farklı yöntemlerle ve besin değerlerini hesap ederek pişirilmesini anlatıyoruz. Kursiyerlerin ilgisi ve derslere katılımı sevindirici. Bu kursu ileriki dönemde de geniş kapsamlı olarak sürdürmeyi düşünüyoruz.”

Kurs öğretmeni Nur Güngör Eskioğlu,
Beslenme Uzmanı Jenni Chan ve
Minik Kardeş’ten Selda Aygün

“İLGİ DUYANLAR BAŞVURABİLİR”

Minik Kardeş’ten Selda Aygün de kursun toplumu bilinçlendirme ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Böyle bir etkinliği aylardır planlıyorduk. Lottery’nin maddi olarak desteğiyle açılan ve kursiyerlerin bir ücret ödemeden katıldıkları bu kursta ‘daha sağlıklı nasıl yemek pişirilebilir?’ konusunu işliyoruz. Kursiyer anneler için kreş olanağı da sunuyoruz. Bu kurs aynı zamanda Bengladeş ve Somali toplumu için de açıldı. Bizim kursa ilginin yoğun olmasından dolayı şimdilik Essex Road ve civarında yaşayan toplum üyelerini kabul edebildik. Sağlıklı yemek pişirme kurslarlarına ilgi duyanlar bir sonraki dönem için Minik Kardeş’i 020 7923 7226’dan arayabilirler…”

“TÜRK MUTFAĞI SAĞLIKLI YEMEKTE ZENGİN”

Kursa beslenme uzmanı olarak katılan Jenni Chan da “Türk mutfağının da Çin mutfağı gibi zengin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Sağlıklı yemek pişirmek için öncelikle yağ, tuz ve şekerden sakınmak gerekir. Türk mutfağı gerçekten çok zengin. Yemeklerde zeytin yağı kullanılması ve salatasız yemek yenilmemesi sağlıklı beslenme için çok iyi bir gelenek. Yemeklerde kullanılan sebze çeşidinin zenginliği de çok iyi… Kursta yapılan yemekler hem çok sağlıklı hem de çok lezzetliydi. Bu bende ‘uluslararası damak zevkine hitap eden bir yemek kültürünüz olduğu’ yargısı uyandırdı.”

FOTOĞRAF: Nur Güngör Eskioğlu’nun yönetiminde sağlıklı yemek pişirme kursundaki kursiyer kadınlar…

823410cookie-check“Sağlıklı yemek pişirme kursu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.