Samoa Havayolları’nın yaptığını kimse yapmaz!

Okyanus’ta irili ufaklı yüzlerce adadan oluşan Samoa’nın adalar arasında mekik dokuyan motorlu uçaklarına binerken, aşırı kilosu olanlar şişmanlık bedeli diye kilo başına 1 Dolar 7 Cent fazla para ödemek zorunda bırakıldı. Bu karar, ABD’nin insan haklarıyla ilgilenen kesimlerinde derhal tepkiye yol açtı.

İnsan haklarıyla ilgili çevreler ve özellikle yeşiller, çevreciler, hatta feministleri kızdıran bu karar, Samoa Havayolları Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta uygulamaya konuldu. Uygulama, 10 kişiye kadar yolcu kapasitesi bulunan küçük uçakların adalar arasındaki seyahatinde maliyet hesapları açısından kaçınılmaz gösterilmişti. Samoa Havayolları, ABD’nin 50.Eyaleti Hawaii ve Avustralya, Yeni Zellanda hariç, uluslararası uçuş yapmıyor.

Pilot ve hosteslerin yolcuyla içli dışlı olduğu, şehirler arası otobüs yolcuğuna benzer Samoa uçaklarına aşırı kilo yüzünden, zayıflara göre daha fazla para ödeyenler hayal kırıklığına uğrayıp, ¨Bu bir tür aşağılama ve ayırımcılıktır, insan haklarına uygun değildir¨ dedi.

Öte yandan Samoa Havayolları sözcüsü Bay Chris Langston, ¨Bavulu ve valizleri fazla çeken yolcuya nasıl ekstra ücret kesiyorsak, kilosu fazla olana da bu parayı ödetmemiz hatalı değildir, aksine zayıf olanların hakkını koruyoruz¨ diye açıklama yaptı.

1549120cookie-checkSamoa Havayolları’nın yaptığını kimse yapmaz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.