Sanatçı Ruhi Su anıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı tören, Ruhi Su anısına alkışlar eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Targan, törende yaptığı konuşmada, Ruhi Su’nun yaşamını sadece sazına sözüne değil, halkına adadığını ifade ederek, “Ruhi Su, inançları uğruna hapislerde yattı, acılar gördü” dedi. Targan, geçen yıl hayatını kaybeden eşi Sıdıka Su ile Ruhi Su’nun arasında “sadece müzik bağı değil, yoldaşlık bağı” da bulunduğunu söyledi.

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam da, Ruhi Su’nun çektiği acıların yeni nesillere anlatılmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Ruhi Su, bugüne kadar solcu kimliği ile yaşadı, onun mücadelesi bundan sonra devam edecek” diye konuştu.

Törene, Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı da olan Ruhi Su’nun oğlu Ilgın, gelini Çiğdem Su, vakfın yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Törenin sonunda, önce Grup Yorum, ardından Ruhi Su Dostlar Korosu tarafından saz eşliğinde Ruhi Su’nun türküleri seslendirildi.

Törene katılanlar Ruhi Su’nun mezarına çiçekler bıraktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, törenin ardından basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Ruhi Su’nun türküleri ile büyüyenler, demokrasi ve toplumsal dayanışma arayışını yüreklerinden çıkaramaz. Ruhi Su’nun türküleri ile büyüyenler, demokrasiye, halkın sesini duyurmasına ve toplumsal arayışlara karşı, ara rejim beklentilerinin ayak seslerine karşı katiyen hoşgörülü ve sevgiyle bakmazlar. Onu sevgi saygıyla anıyorum. O hep benliğimizde yanımızda” dedi.

Ertuğrul Günay, bir gazetecinin, sivil anayasa çalışmalarına yönelik sorusu üzerine, “Anayasa tartışmalarının yeri burası değil. Biz bir yandan Ruhi Su’nun çevresinde toplanıp, bir yandan 12 Eylül Anayasasını savunmak konusundaki bir mazeretin böyle bir mekana hiç yakışmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

1158510cookie-checkSanatçı Ruhi Su anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.