Sanatçılardan Say’a destek

Twitter mesajları nedeniyle “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla 18 Ekim Perşembe günü hakim karşısına çıkacak olan ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say için aydın ve sanatçılar tarafından “Fazıl Say için söylüyoruz. Sesimiz seninledir” adlı dayanışma etkinliği düzenlendi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin çağrısıyla müzik, tiyatro, edebiyat, pandomim, dans, karikatür gibi çeşitli sanat dallarından sanatçılar Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Fazıl Say için söylüyoruz. Sesimiz seninledir” etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinliğe, Fazıl Say’ın babası Ahmet Say, Tarık Akan, Yavuz Top, Orhan Aydın, Genco Erkal, Nejat Yavaşoğulları’nın da aralarında bulunduğu sanatçılar da katıldı. Etkinliğe, katılımın fazla olması nedeniyle tiyatro girişinde yoğunluk yaşandı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fazıl Say’ın babası Ahmet Say, iyi bir dayanışma etkinliği düzenlendiğini belirterek, “Türkiye aydınlarına yakışan, sanatsal bir etkinlik. Fazıl bir teşekkür mesajı yolladı. İlgili arkadaşlara verdim. Babası olarak Fazıl’ı övmem çok yersiz. Tabiki tarafım, tabiki överim ve severim söyleyeceğim bu kadar” dedi. Ahmet Say, mesajın içeriği ve süreçle ilgili olarak, “Kısa bir mesaj. Herhalde Genco Erkal okuyacak Fazıl’ın teşekkür mesajını. Çok uzun ve siyasi değil. Ama üzgün çocuk. Taraf olduğum için bana düşmez. Başkaları cevaplasın” dedi.

SAY NE TWEET ATMIŞTI?

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın alıntı da bulunduğu şikayete konu olan Ömer Hayyam’a ait dörtlük şu: ‘Irmaklarından şaraplar akacak’ diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? ‘Her mümin’e iki huri’ diyorsun Cennet-i alâ k… midir?’ Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Say, 18 Ekim’de hâkim karşısına çıkacak.

1360740cookie-checkSanatçılardan Say’a destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.