Sanatçılar’ın Camden direnişi

Belediyenin planladığı yeni düzenleme ile lisansı olmayan sokak müzisyenlerine performans izni verilmeyecek. Lisansı olmadan gösteri yapan sokak müzisyenleri 1000 poundluk bir cezayla karşı karşıya kalacaklar.

TEPKİ SOKAĞA TAŞTI

Sokak müzisyenleri, 24 Ekim Perşembe günü Camden’da yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyi protesto eyleminde bulundu.

Ünlü sanatçıların da katıldığı eyleme halk da ellerinde düdüklerle destek verdi. Ünlü komedyen, sunucu ve politik aktivist Mark Thomas, aktör komedyen yazar müzisyen Tv ve radyo sunucusu Bill Bailey, şarkıcı besteci ve aynı zamanda sol aktivist Billy Bragg’ın gitarları eşliğinde şarkılar söyleyerek eyleme desteği ilgiyle izlendi.

BELEDİYENİN BAHANESİ GARİP

Bölge halkının ve işyerlerini rahatsız olduğu iddia edilen yüksek ses kapasiteli müzik performanslarının aynı zamanda bölgenin güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ve sokak performansları vesilesiyle sokaklarda artan kalabalığın yankesiciliğe olanak sağladığını öne süren Camden Town belediyesi, bölge sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların bu konudaki görüşleri alınarak bir düzenleme yapma konusunda kararlı.

Performans saatlerine de sınırlamalar getiren yönetmelik önerisi, bölgede yaşayanların bu konudaki görüşlerini içeren raporla birlikte 29 Ekim’de lisans komitesine sunulacak ve belediye bu konudaki nihai kararı 11 Kasım’da verecek.

Bölgeye kültürel ve sanatsal olarak ayrı bir karakter kazandıran sokak müzisyenlerini destekleyen eylemci grup, belediyenin bu konudaki düzenlemesinin bölgedeki canlı müziği yok edeceğini belirttiler.

Camden’daki sokak müzisyenlerine destek olmak isteyenler http://keepstreetslive.com web sitesinden ‘Camden’daki canlılığı koruyalım – to Keep Streets Live in Camden’ başlığıyla yer alan imza kampanyasına katılabilecekler.

849380cookie-checkSanatçılar’ın Camden direnişi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.