Sandıklar kapandı… Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy sayımı başladı

Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandıklar saat 18.00 itibariyle kapandı ve oy sayımı başladı…

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy verme işlemi tamamlandı… UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar ile Bağımsız  aday Mustafa Akıncı’nın yarıştığı seçimde; sabah saat 08.00’de açılan sandıklar saat 18.00’de kapandı…

Kıbrıs Türk halkı oyunu kullanarak Cumhurbaşkanını seçti, sonuç bekleniyor… Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu, Koronavirüs salgını nedeniyle ilk turdaki gibi bazı önlemlerle yapıldı.

1974 sonrası Kıbrıs Türk halkının devlet başkanlığı veya Cumhurbaşkanlığı için yaptığı onuncu seçim olan geçen haftaki seçim, “ikinci tura kalan dördüncü seçim” ve “en düşük katılımlı seçim” özellikleri taşıyor.

KATILIM ORANI

Cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme sürecinin tamamlanmasına 1 saat kala, ülke genelindeki seçime katılım oranı yüzde 61.03’e çıktı. Yüksek Seçim Kurulu saat 17.00 itibarıyla ülke genelindeki katılım oranının % 61.03 olduğunu açıkladı.

İlçelerdeki katılım oranları ise şöyle: Lefkoşa % 61.57, Gazimağusa % 59.05, Girne % 56, Güzelyurt % 59.9, İskele % 62, Lefke % 67. 59. (KIBRIS POSTASI)

2461440cookie-checkSandıklar kapandı… Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy sayımı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.