Sarıgül yola çıktı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parolalarının ”999” ve hedeflerinin de ”iktidar” olduğunu belirterek, ”Artık herkes bu sloganı biliyor. 9. ayın 9’unda saat 9’da Ankara’dayız. Ben ve arkadaşlarım koltuk peşinde koşmuyoruz. CHP’yi halkla buluşturmaya gidiyoruz” dedi. 


Sarıgül, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ”Demokratik CHP Hareketi” adına düzenlediği basın toplantısında, 9 Eylül pazar günü saat 9’da CHP Genel Merkezi önünde toplanarak miting yapacaklarını hatırlattı. 


CHP’nin kuruluş günü olan 9 Eylül’ü bu şekilde kutlamak istemediklerini, ancak amaçlarının halkı yepyeni bir CHP’yle buluşturmak olduğunu ileri süren Sarıgül, mitingde, toplanmalarına neden olan 9 gerekçeyi de açıklayacaklarını bildirdi. 


22 Temmuz seçimlerinin hezimetle sonuçlandığını ileri süren Sarıgül, tepkilerinin sadece bu seçimden ibaret olmadığını, 9 Eylül 1992’de yeniden kurulan CHP’nin, 15 yıl içinde 4 genel, 3 de yerel seçim yaşadığını ve bu seçimlerde başarılı olamadığını söyledi. 


22 Temmuz seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın herkesi suçlu bulduğunu savunan Sarıgül, ”Baykal, bütün dünyayı suçlu buldu. Seçim yenilgisini imamlara yükledi. Ben tüm imamlardan CHP adına özür diliyorum” diye konuştu. 


Sarıgül, 9 Eylül’de CHP Genel Merkezi’nin de Anıtkabir’de tören düzenleyeceğini, bu etkinliğin hareketlerini zayıflatmak amacını taşıdığını ileri sürerek, il ve ilçe parti teşkilatlarının da bu etkinliğe katılmaları için baskı altına alındığını iddia etti. 


Mustafa Sarıgül, ”CHP yara alsın istemiyorum. Arzumuz ve temennimiz, demokratik hakkımızı özgürce ve uygar bir biçimde kullanmaktır. Partili arkadaşlarım ve yurttaşlarım, içeriden ve hariçten olası kışkırtma ve provokasyonlara kapılmasınlar. Dikkatli olsunlar” dedi. 


CHP’nin sadece ona oy verenlerin değil, milletin partisi olduğunu kaydeden Sarıgül, ”Hareketimiz kişisel değildir, hatta parti içi iç çekişme değildir. CHP, bu oligarşik yapıdan kurtulmadan Türk siyasetinin önü açılamaz. Biz siyasetin önünü açmak istiyoruz. ‘Paralo 999, hedef iktidar’ artık herkes bu sloganı biliyor. 9. ayın 9’unda saat 9’da Ankara’dayız. Ben ve arkadaşlarım koltuk peşinde koşmuyoruz. CHP’yi halkla buluşturmaya gidiyoruz” dedi.
  

1047870cookie-checkSarıgül yola çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.