Sarkisyan protokolleri onaya sundu

Ermenistan Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Sarkisyan’ın Türkiye ile ekimde imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmaları oylanması için parlamentoya gönderdiği belirtildi.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Samvel Farmanyan, Devlet Başkanlığının protokolleri oylanması için parlamentoya gönderdiğini belirtti.

Öte yandan Ermeni medyasına göre, Cumhuriyetçi grubun başkanı Galust Sahakyan, düzenlediği basın toplantısında, protokolleri TBMM kabul edinceye dek Ermeni parlamentosunun görüşmeyeceğini söyledi.

SÜREÇ, DİPLOMATİK OYUN DEĞİL

Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini öngören sürecin, kendileri için diplomatik bir oyun olmadığını, Türkiye ile diyaloğun kurulmasına yönelik gerçekçi bir çaba olduğunu savundu.

Ermeni basınında çıkan haberlerde, Erivan’da düzenlenen ”Ermeni-Türk ilişkileri ve sınırlar arası bölgecilik” konulu panelde konuşan Sarkisyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği son mesajı ve yine İngiltere’de Türkiye ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, bununla Erivan’ın, ön yargıların aşılması ve ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik iradesini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Sarkisyan, ”Er yada geç Türk-Ermeni ilişkileri normalleşecektir, bundan eminim. Çünkü 21. yüzyılda komşu ülkeler arasında sınırların kapalı kalması saçmadır” dedi.

Tigran Sarkisyan, ”Türk-Ermeni ilişkilerin normalleşmesini amaçlayan protokolleri onaylamak ve sınırları açmak için her iki ülke cumhurbaşkanlarının siyasi iradelerini göstermelerinin zamanının geldiğini” ifade etti.

Serj Sarkisyan’ın Türkiye ile imzalanan protokollerin onaylanması için parlamentoya gönderdiğini belirten Başbakan Sarkisyan, bunun, Türkiye ile ilişkilerin kurulmasında ne kadar kararlı olduklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Tigra Sarkisyan, ”Ermenistan üzerine düşen her şeyi yaptı, şimdi sıra Türkiye’de” dedi.

1233950cookie-checkSarkisyan protokolleri onaya sundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.