Sarkzoy’nin Türkiye inadı sürüyor

UMP tarafından düzenlenen bir toplantıda, Fransa’da AB üyeliği için referandum koşulunun kaldırılmasına ilişkin tartışmaya değinen Patrik Deveciyan, “Sarkozy’nin, seçim kampanyasından bu yana Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan tavrı değişmedi. Fransa’da devlet ve hükümet, Türkiye’nin üyeliğine ‘hayır’ diyor” dedi.


Deveciyan, Avrupa işlerinden sorumlu bakan Jean-Pierre Jouyet’nin, “yeni üyeler için ülkede referanduma gidilmesini öngören anayasa maddesinde değişiklik yapılması” önerisini, bakanlar kurulu adına değil, kişisel olarak yaptığını ve şu anda yalnızca kendisini bağladığını sözlerine ekledi.


Sarkozy, AB’ye yeni üyelerin kabulü için anayasada öngörüldüğü gibi referanduma gerek olup olmayacağı yolundaki görüşünü, kurumsal reformlarla ilgili rapor hazırlayan Edouard Balladur’un çalışmalarını tamamladıktan sonra açıklayacağını bildirmişti.


Budapeşte’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında dün basın toplantısı düzenleyen Sarkozy, “eski başbakan Balladur’ün raporunu teslim etmesinden sonra, yeni ülkelerin üyeliklerinin Fransa’da kabul görme biçimine ilişkin görüşlerine açıklık getireceğini” söylemişti.


Balladur, Fransa’da parlamento, cumhurbaşkanı ve başbakanın yetkileri ile bu konuda yapılması planlanan kurumsal reformları ele alan raporunu kasım ayı başında Sarkozy’ye sunacak.


 

1048230cookie-checkSarkzoy’nin Türkiye inadı sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.