Sarısülük’ün ailesine hapis isteniyor!

Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün anne ve kardeşlerine dava açıldı. Aileye, sanık polise hakaret ettikleri gerekçesiyle 3.5 yıl hapis isteniyor.

Ethem’in ailesine 3.5 sene istediler

Gezi protestoları sırasında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında “hakaret” ve “yaralama” iddiasıyla dava açıldı. Sarısülük davasında olaylı geçen duruşmadan sonra açılan davanın iddianamesinde sanık polis Ahmet Şahbaz’dan müşteki, mahkeme heyetinden ise mağdur olarak söz edildi.

Son duruşmada tutuklanan sanık Şahbaz’ın şikayeti üzerine açılan davada anne ve kardeşlere basit yaralama ve kamu görevlisine heyet halinde alenen hakaret suçlarından 3.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Ekim ayında başlayacak davaya Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, şu sözlerle tepki gösterdi: “Sarısülük ailesi, Çevik Kuvvet müdür ve amir-lerinin, katilin ve avukatlarının ortaklaşa işledikleri bir suçu ve usulsüzlüğü ortaya çıkarmışlardır. Hakaret ve yaralama söz konusu olmuşsa bunun sorumluları o provokasyon ortamını hazırlayanlardır.”

1425350cookie-checkSarısülük’ün ailesine hapis isteniyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.