Savaş karşıtları Zirve’deydi…

3’ncü AB Konseyi Zirvesi’ne “savaş karşıtları” damgasını vurdu!  Yaklaşık 1000 kadar savaş karşıtı gösterici,  Irak ve Afganistan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek savaşın bir önce durdurulmasını istediler.
 
Göstericiler, taşıdıkları “Savaşı durdurun, ABD, Orta Doğu’dan elini çek, Katil ABD” yazılı dövizlerle Varşova sokaklarında adeta gövde gösterisi yaptılar. Irak ve Afganistan’da asker bulunduran AB Konseyi üyesi ülkelere yönelik yapılan gösterı sırasında göstericiler  AB Komisyonu Zirvesi’nin yapıldığı Kraliyet Şatosu’na doğru yürümek istediler fakat polis engeliyle karşılaştılar. 
 
Zirve sırasında yaşanan bir diğer ilginç gelişme de Polonya ile arası açılan Belarus’un toplantı için Varşova’daki konuklar arasında yer almasıydı. Birbirlerine karşı sert açıklama yapan iki ülke hükümet temsilcileri Zirve’de biraraya gelmesini basın görüntülemeye çalıştı. 
 
ERDOĞAN – KOCARYAN GÖRÜŞMEDİ
 
Beklenen Erdoğan – Koçaryan görüşmesi gerçekleşmedi.

Basbakan Erdogan, zirvedeki konusmasinda “Yabancı düşmanlığı, ırkçılık, anti semitizm ile belirli din ve kimliklere karşı önyargılar, etnik ve dini aşırılıklar gibi konuları gündeme getirirken Ermenistan Cumhurbaskanı Koçaryan da ” Ermeni soykırımı”nı tanıyan ülkelere teşekkür etti.

”Osmanlı Türkiye’sinde yapılan Ermeni soykırımının uluslararası alanda tanınmasını hedeflediklerini” söyleyen Koçaryan, ”1’nci Dünya Savaşı sonunda en mağdur olanların başında Ermenilerin geldiğini” iddia etti.

Sınırları açık, ambargosu ve göçmeni olmayan bir Avrupa’yı umut ettiklerini ifade eden Koçaryan, Yukarı Karabağ sorununun çözümü konusunda da umutlu olduğunu söyledi. Ermenistan’ın Avrupa kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade eden Koçaryan, ülkesinin siyasi ve ekonomik alanda reformları kararlılıkla sürdürerek, AB ile yakınlaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
KARABAĞ’A ÇÖZÜM ARAYIŞI
 
Öte yandan  Aliyev ve Koçaryan görüşmesine Fransa ve Rusya Dışişleri Bakanları da  katıldı. Yukarı Karabağ ve iki ülke arasındaki sorunların ele alındığı  görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Liderler, görüşme sonunda basına herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

1106320cookie-checkSavaş karşıtları Zirve’deydi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.